avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... complice talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

complice talharie

Buna seara!Va rog daca se poate sa-mi acordati parerea dumneavoastra la urmatoarea problema:3 tineri au batut si furat un taximetrist,ora 22.30 aprox.,in afara unei localitati,un al 4-lea i-a asteptat la 300m de locul faptei cu masina unui dintre autori,ceilalti 3 i-au dat acestuia 5 ron si cheia masinii taximetristului,toti patru au fost arestati prev 29 zile,pe hotararea cu care au plecat la arest au fost incadrati prev.la 7-20 de ani(talharie).Ce sanse are sa scape cu suspendare "complicele"(al -4-lea,varsta 20 ani),nu are antecedente,taximetristul are 9 zile de la medicul legist,din punctul dvs de vedere?Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: adina.adina , utilizator 22:09, 2 Aprilie 2010
Ar putea scapa cu suspendare dar este indict sa va angajati avocat abil pt ca altfel isi ia si el cativa ani...

av. Claudiu Lascoschi
Se pare ca este un grup organizat, in vederea savarsirii faptelor infractionale. talharie si vatamare corporala. Totul cu premeditare... nu cred ca cel de/al 4/lea este complice ci faptuitor , care in cadrul grupului, a avut rolul sau sa astepte la 300 m. Procurorul de caz, probabil tot asa va aprecia. Intrebati un avocat ... Cine stie... Ca nu are antecedente penale este bine, dar e mai rau ca a facut rost in mod sigur de una...
am angajat avocat..sper abil...se aude in oras ca altul mai bun in cazuri penale nu exista...va multumesc mult pt rasp!
Daca va aflati intr-un oras de provincie si asa se aude e posibil ca asa sa fie.
Insa trebuie sa incerce sa se solutioneze cauza cat mai repede ( daca poate) pt ca pana la aplicarea unei pedepse cu suspendare inculpatul va sta arestat.

avocat Claudiu Lascoschi
Persoana despre care faceti vorbire se face vinovata de savarsirea in concurs real,conf.art.33 lit.a c.pen.a infractiunilor de complicitate la talharie,prev.de art.26 raportat la art .211 al.2 ,lit.a c.pen(pedepsita cu inchisoarea de la 5 ani la 20 de ani) si de asociere in vederea savarsirii unor infractiuni,prev.de art.323 c.pen(pdepsita cu inchisoarea de la 3 ani la 15 ani),urmand ca la dozarea pedepsei instanta sa faca aplicarea art.34 lit.b c.pen,prin aplicarea celei mai grele pedepse dintre cele doua fapte, pentru care va fi sanctionat,la care poate fi acordat si un spor de pedeapsa de pana la 5 ani.
Situatia este foarte dificila si de aceea avocatul pe care l-ati ales va trebui sa faca uz de toata priceperea sa pentru a i se aplica invinuitului o pedeapsa cat mai mica.
Nu sunt prea optimist in privinta aplicarii unei pedepse cu suspendare,mai ales daca i se va retine si infractiunea de "asociere in vederea savarsirii unor infractiuni"

Alte discuții în legătură

Talharie in doi geo4ever@yahoo.com geo4ever@yahoo.com la o altercatie 2 baieti lau batut pe un altul si ia luat suma de 80 de lei si cateva cutii cu petarde.ei akm sunt in prelungirea arestului arestului preventiv ... (vezi toată discuția)
Furt de masina si conducere fara permis raluca_andreea raluca_andreea buna seara! sper ca ma puteti ajuta cu cateva lamuriri! o ruda de a mea in varsta de 18 ani a furat o masina si a condus-o fara a avea permis de conducere si ... (vezi toată discuția)
Talharie,furt,conducere fara permis auto,fuga de la locul accidentului adabebe adabebe buna seara.fratele meu (18 ani)impreuna cu un ,prieten, (19ani) au luat intr-o seara taxiul pentru ai transporta intrun sat,pe drum insa sau napustit asupra ... (vezi toată discuția)