avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... talharie,furt,conducere fara permis auto,fuga de la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

talharie,furt,conducere fara permis auto,fuga de la locul accidentului

buna seara.fratele meu (18 ani)impreuna cu un ,prieten, (19ani) au luat intr-o seara taxiul pentru ai transporta intrun sat,pe drum insa sau napustit asupra taximetristului,lau batut si lau aruncat intru-un sant dupa care au furat taxiul,fratele meu neavand permis de conducere sa urcat la volanu,si au fugit...in scurt timp sau facut 2 filtre de politie pt ai opri,fratele meu avariind 2 masini...ce as putea sa fac sa il ajut sa nu faca inchisoare?acum este in arest preventiv la penintenciarul iasi,pe 22 feb o sa aiba primul proces...eu nu sunt in tara,am angajat impreuna cu mama un avocat,dar nu stiu cat de mult se implica acest avocat...este vreo sansa sa scape fara inchisoare?se poate iesi pe cautiune daca platim toate daunele?va rog daca cineva are un sfat il primesc cu bucurie caci nu stiu cum sa il ajut....:((
Este foarte complicata situatia.
Din relatarea dvs. nu pare sa aiba sanse sa primeasca o pedeapsa cu suspendare.
Trebuie ca avocatul sa se implice foarte tare in acest caz si sa il apere foarte bine intrucat altfel nu cred ca are sanse.
Problema este ca va fi destul de complicat ca sa il apere bine.

Pe cautiune nu cred ca va iesi, dar ramane sa spere la suspendare.
Avocatul trebuie sa vorbeasca si cu el ca sa afle ce s-a intamplat intrucat a actionat teribil de aiurea...si insasi fapta este facuta in mod inexplicabil.
Se droga cumva?
Sunt mai multe infractiuni in concurs, cea mai grava : talharie, ( furt pentru ce?) Vatamare corporala a taximetristului se va stabili in fiunctie de nr. de ingrijiri medicale. In functie de incadrarea juridica a faptei la talharie, incercati o liberare conditionata sub control judiciar. Are sanse la o pedeapsa mai mica, daca intelege ca a gresit si da dovezi temeinice de indreptare( daca e la prima fapta). Platiti anticipat daunele si in instanta daca isi recunoaste faptlele ,pledati vinovat pe art. 320 indice 1 c.proc.pen.
Mihai S.R. a scris:

Sunt mai multe infractiuni in concurs, cea mai grava : talharie, ( furt pentru ce?) Vatamare corporala a taximetristului se va stabili in fiunctie de nr. de ingrijiri medicale. In functie de incadrarea juridica a faptei la talharie, incercati o liberare conditionata sub control judiciar. Are sanse la o pedeapsa mai mica, daca intelege ca a gresit si da dovezi temeinice de indreptare( daca e la prima fapta). Platiti anticipat daunele si in instanta daca isi recunoaste faptlele ,pledati vinovat pe art. 320 indice 1 c.proc.pen.

Perfect de acord.Nici un avocat nu il va putea scapa.Asavarsit niste fapte cu grad de pericol foarte ridicat.

Nu cred ca va primii o pedeapsa cu suspendare.
Ideea este,sa reuseasca sa scada cat mai mult din pedepasa.
Daca isi reunoaste fapta,scapa din prima de o treime din pedeapsa.
Succes.
nu se droga,dar era sub influienta bauturilor alcolice,...
nu are antencedente penale,taximetristu este bine acum,are 4,5 zile de spitalizare...sunt acuzati si de furt pt ca au furat masina 2 tel mobile si 700 de lei..
ce as putea eu sa ii spun avocatului sa faca?cum ar trebui sa fie facuta apararea?multumesc pt sfaturi
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2011
adabebe, utilizator

Alte discuții în legătură

Bataie cu un taximetrist georgexxx georgexxx Salutare, Mama unui amic a avut o altercatie in trafic cu un taximetrist. Taximetristul i-a dat un pumn in gura si a plecat. Impreuna cu amicul si alta ... (vezi toată discuția)
Complici la furt calificat ceausiza ceausiza 2 prieteni sunt complici la furt calificat,au fost arestati pt 29 zile,recursul a fost respins.....si-au angajat avocat. practic ei au fost decat cu ... (vezi toată discuția)
Complice la talharie ? sau doar complice la lovire si alte violente? Lauriano Lauriano Buna ziua. Fratele meu avand un conflict la scoala cu un coleg de clasa, a decis sa se razbune pe acel copil. A luat alti doi prieteni cu masina si au mers la ... (vezi toată discuția)