avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am fost acuzat pe nedrept ....
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am fost acuzat pe nedrept ....

fapta=talharie (la intoarcere discoteca)
prezenti=4 persoane
1=parte vatamata stare avansata ebrietate
2=faptuitori stare ebrietate
1= martor sofer treaz
declaratie faptuitori=incaierare =motiv schimb neconvenabil intre ei telefon mobil
declartie martor=incaierare acelasi motiv de mai sus
declaratie parte vatamata= talharie telefon +suma bani(minciuna)
perchezitie 1 faptuitor=gasit telefonul mobil
perchezitie 2 faptuitor=nimic
1 faptuitor=mandat arestare=35 zile arest
2 faptuitor=plecat pt 2 sapt din tara,cand revine=mandat arestare

dupa un incident neplacut dupa cum am mai scris,am stat inchis 3 zile (amicul meu 35 zile) pana la recurs, unde s-a dovedit ca ,,partea vatamata'' ,cu un profil socio moral negativ, ne a inscenat o fapta de talharie,urmarind de fapt sa scoata de la mine 5000 euro pt a-si schimba declaratia.din dosarul de santaj prin amenintare,deschis de mama mea(cu declartiile altor 2 martori) reiese clar scopul plangerii partii vatamate,sa capete suma be bani,el intre timp plecand din tara.#-o
intrebare:
dupa iesirea din arest avem masuri de inlocuire arest,deja prelungire...cat pot sa mai dureze?:(
la ce ma pot astepta ????
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:52, 29 Noiembrie 2010
Instanta de judecata, in baza probelor administrate in cauza ,urmeaza sa analizeze si sa dispuna solutie legala
Pai nu aveti avocat? Nu v-a spus dumnealui?
Aveti probabil ori masura de neparasire a tarii ori a localitatii, plus respectarea anumitor reguli. Legal, aceste masuri se pot prelungi la fiecare 30 de zile de catre procuror (in cursul urmaririi penale), iar durata totala a acestora poate fi un an, evident daca urmarirea se intinde pe o astfel de perioada.
Daca sunteti trimis in judecata mai repede, aceste masuri nu se mai prelungesc, dar pot fi luate alte masuri; exista un recurs in interesul legii in acest sens.
Oricum, este de retinut ca puteti contesta si aceste masuri, iar in functie de circumstantele cauzei acestea pot fi revocate/inlocuite.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Se va stabili prin sentinta daca ati fost acuzat pe nedrept sau nu... Arestarea e doar o masura preventiva, iar daca se revoca nu inseamna ca ati fost achitat. Situatia ar trebui tratata cu seriozitate de un avocat angajat de dvs.
Da, multi lasa garda jos dupa ce sunt pusi in stare de libertate si apoi pot primi o pedeapsa care sa ii faca K.O.

Incercati sa va aparati prin avocat deoarece ati putea primi o pedeapsa cu suspendare daca sunteti aparat corespunzator.
Nu riscatii pentru ca pentru talharie aveti sanse foarte mari sa va intoarceti in detentie.
Trebuie sa fiti aparat cu iscusinta si abilitate si sunt de parere ca circumstantele cauzei ar permite acest lucru.

avocat Claudiu Lascoschi
imi este greu sa accept .....suspendare pt ce daca nu am savarsit talharia.partea vatamata a fugit din tara dupa ce i s-a deschis dosar penal pt santaj prin amenintare pt a-si schimba declaratia.
daca am cerut 2 probe ce viza partea vatamata si nu se pot efectua...sa inteleg ca eu voi sta pe langa casa pana cand ????#-o#-o#-

Alte discuții în legătură

Acuzat pe nedrept pauldorin87 pauldorin87 sunt acuzat intr un dosar penal prin declaratie mincinoasa precum ca as fi deposedat de o suma de bani pe un amic.am asistat la un schimb de telefon intre 2 ... (vezi toată discuția)
Talharie in doi geo4ever@yahoo.com geo4ever@yahoo.com la o altercatie 2 baieti lau batut pe un altul si ia luat suma de 80 de lei si cateva cutii cu petarde.ei akm sunt in prelungirea arestului arestului preventiv ... (vezi toată discuția)
Acuzat de tâlhãrie.declarație falsã, mãrturie mincinoasã. clau32 clau32 Inculpatul x in data de 05.09 dimineata fiind in stare de ebrietate si aflandu-se pe spatiu public a deranjat-o pe y (parte vatamata) care l-a lovit cu o ... (vezi toată discuția)