avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Activitate victor22

Activitate victor22

Multumesc tare mult pentru clarificari.
Multumesc pentru raspunsuri. Voi depune o cerere la asociatie sa imi explice de ce a facut acest lucru si sa o revizuiasca. Cum imi pot da seama daca asociatia a intrerprins vreo actiune pentru recuperarea penalitatilor? Ce sau unde ar trebuie sa verific acest fapt? O actiune in instanta pentru acest lucru este costisitoare?
Multumesc anticipat pentru raspunsurile/sfaturile dvs.
Multumesc pentru raspuns, in fapt nu a scazut nimic din soldul curent (intretinerea in curs), ci toata suma achitata a fost incasata in contul penalitatilor. Astfel suma pentru intretinerea curenta se tot mareste de la luna la luna dar penalitatile scad. Este corecta/legala abordarea?
Sa inteleg ca daca asociatia nu a depus nicio actiune pot incepe eu o actiune prin care cer anularea penalitatilor?
Salutare,
Am si eu o intrebare privind datoriile la intretinere ale tatalui meu.
El nu a platit la timp (luna de luna) intretinerea la asociatia de propietari ci platea odata pe an. De-a lungul timpului s-au adunat penalitati. De vreo jumatate de an ii trimit bani sa plateasca si in loc sa ii scada din principal ii scad din penalitatile aferente. Intrebarea este, Este legal? Dat fiind faptul ca in acest mod se vor aduna penalitati la suma principala si astfel se aduna alte datorii? Se pot sterge aceste penalitati fara a le achita, dat fiind faptul ca sunt datorii vechi, acumulate de-a lungul ultimilor 20 de ani?
Multumesc anticipat pentru ajutor.
A fost trimisa acasa dupa ce a avut o contra cu el, atat nimic mai mult, numai ca pana sa ii desfaca contractul de munca ea si-a scos concediu medical. Practica acum nu mai are cum sa o dea afara si ar trebui sa ii plateasca concediul medical, nu?
Va multumesc pentru ajutor.

Numai bine.
Va multumesc pentru promtitudinea raspunsului dar mai am o neclaritate ce suna astfel: daca nu a anuntat in scris angajatorul mai intra sub incidenta Art. 60 (mai jos mentionat)?

Art. 60
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
...
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
...
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.


2. Din OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca:

Art. 2. - În sensul prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţã, termenii şi expresiile de mai jos sunt definite dupã cum urmeazã:
...
c) salariata gravidã este femeia care anunţã în scris angajatorul asupra stãrii sale fiziologice de graviditate şi anexeazã un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care sã îi ateste aceastã stare;

Situatia sta in felul urmator: ea nu i-a anuntat in scris ca este insarcinata doar verbal, iar in luna a 5 -a de sarcina dupa cateva divergente cu patronul a trimis-o acasa si i-a spus ca este concediata, numai ca nu i-a reziliat contractul, cica "s-a gandit ca isi va pierde ajutorul ce il acorda statul pe timpul cat are grija de copil (cei 2 ani de zile)". Ea, dupa ce a fost data afara, s-a dus imediat la medicul ce are in grija sarcina ei si i-a dat pe loc concediu medical. Dupa o saptamana, cand s-a dus cu acel concediu medical sa il dea, el (patronul) i-a spus ca "pentru el, acest concediu este o cheltuiala in plus avand in vedere ca nu munceste si ca nu il poate plati si sa fie multumita ca nu i-a desfacut contractul de munca".

In aceasta situatie ce ar putea face?

Multumesc anticipat.
Salutare,
Intrebarea mea este urmatoarea: In ce conditii poti concedia o femeie insarcinata in luna a V- a? Intreb acest lucru deoarece sora mea a fost concediata de la job, fiind insarcinata. Singura problema este ca nu a anuntat in scris angajatorul, ca este insarcinata.
O alta intrebare ar fi: Cum poti obliga un angajator sa iti plateasca concediul medical (pur si simplu nu vrea sa plateasca concediul medical)?

Va multumesc anticipat,
Numai bine
Răspuns la discuția Justificare pretentii civile
Si cum as putea face acest lucru, ce ar trebui sa spun in fata instantei de judecata?
Răspuns la discuția Justificare pretentii civile
Sincer nu stiam de faptul ca imi vor fi cerute documente justificative, am zis o suma, asta reprezinta 1000 de euro, o suma, fara nici o acoperire. Dar pot sa incadrez toata suma la daune morale?