avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Activitate olis

Activitate olis

Răspuns la discuția scoatere din circuitul agricol
Daca doriti sa scoateti din circuitul agricol un teren, trebuie intai sa stiti daca el este inclus in PUG-ul Balotestiului ( daca este trecut in intravilan agricol ), apoi mergeti la Oficiul de cadastru ( Piata Presei ) si acolo sunt afisate toate actele si aprobarile preliminare ( numar cadastral, intabulare, certificat fiscal si de urbanism, memoriu tehnic justificativ, studiu de evaluare si pedologic, aprobare SNIF-daca e cazul, plata taxei de scoatere din circuitul agricol ). E destul de complicat ,dar nu te speria.
Mai simplu: apelezi la un agent imobiliar ( ai grija-unii se dau drept agenti imobiliari ). Daca terenul este extravilan prin PUG, atunci mai trebuie si avizul primariei pentru un PUZ ( plan urbanistic zonal )!!!!!!!!
Bani, nervi, rabdare- asta iti trebuie.
Cu ocazia asta vreau sa apar si agentii imobiliari care se ocupa in principal de terenuri. Va cer comisioane prea mari ? Atunci incercati sa scoateti dvs. un teren extravilan din circuitul agricol. O sa economisiti ceva bani, dar sanatatea...
Succes!
Răspuns la discuția taxe si impozite PFA
Dar in cazul in care realizezi venituri lunare de peste , sa zicem, 60mil. lei? Impozit=?, alte taxe=?

Cumpararea unui autoturism ( computer, etc) de catre pfa , influenteaza cumva aceste "impozite"? Se pot "deduce" ( nu stiu daca folosesc corect acest termen) cheltuielile pentru achizitionarea acestora? In ce masura?

Exista o limita de la pfa la srl pe care , daca o depasesti, esti obligat sa 'treci' la srl (limita in ceea ce priveste profitul obtinut)
Multumesc
Răspuns la discuția taxe si impozite PFA
scuze, aliniatul trei este tot o intrebare.
Răspuns la discuția impozitul pe dividende
Al doilea raspuns ma avantajeaza si este mult mai argumentat . Dar puteti sa observati , ca , nu numai contabilii firmei noastre cred ca impozitul in cauza este, deja, in cota de 10%. Ce se poate intampla cu plusul de 5%? Sau, in primul rand , statul poate incasa un "drept " pe care nu il are?
Multumesc pentru raspunsuri si , mult succes.
Rog pe cine cunoaste bine acest subiect sa-mi raspunda:
- contabila spune ca impozitul pe dividende este, incepand din acest an, de 10%( majorat cu 5% fata de anii precedenti);
- in presa si alte emisiuni televizate se mentioneaza ( de catre unii functionari)ca incepand cu 2005 impozitul pe dividende pentru pers. juridice va creste de la 5% la 10% ( articol in "Romania libera din 21.08.2004) in timp ce impozitul va scade de la 25% la 19%( proiect)
Mentionez ca ma intereseaza strict numai imp. pe dividende.
Multumesc