Daca doriti sa scoateti din circuitul agricol un teren, trebuie intai sa stiti daca el este inclus in PUG-ul Balotestiului ( daca este trecut in intravilan agricol ), apoi mergeti la Oficiul de cadastru ( Piata Presei ) si acolo sunt afisate toate actele si aprobarile preliminare ( numar cadastral, intabulare, certificat fiscal si de urbanism, memoriu tehnic justificativ, studiu de evaluare si pedologic, aprobare SNIF-daca e cazul, plata taxei de scoatere din circuitul agricol ). E destul de complicat ,dar nu te speria.
Mai simplu: apelezi la un agent imobiliar ( ai grija-unii se dau drept agenti imobiliari ). Daca terenul este extravilan prin PUG, atunci mai trebuie si avizul primariei pentru un PUZ ( plan urbanistic zonal )!!!!!!!!
Bani, nervi, rabdare- asta iti trebuie.
Cu ocazia asta vreau sa apar si agentii imobiliari care se ocupa in principal de terenuri. Va cer comisioane prea mari ? Atunci incercati sa scoateti dvs. un teren extravilan din circuitul agricol. O sa economisiti ceva bani, dar sanatatea...
Succes!
Dar in cazul in care realizezi venituri lunare de peste , sa zicem, 60mil. lei? Impozit=?, alte taxe=?
Cumpararea unui autoturism ( computer, etc) de catre pfa , influenteaza cumva aceste "impozite"? Se pot "deduce" ( nu stiu daca folosesc corect acest termen) cheltuielile pentru achizitionarea acestora? In ce masura?
Exista o limita de la pfa la srl pe care , daca o depasesti, esti obligat sa 'treci' la srl (limita in ceea ce priveste profitul obtinut)
Multumesc
Al doilea raspuns ma avantajeaza si este mult mai argumentat . Dar puteti sa observati , ca , nu numai contabilii firmei noastre cred ca impozitul in cauza este, deja, in cota de 10%. Ce se poate intampla cu plusul de 5%? Sau, in primul rand , statul poate incasa un "drept " pe care nu il are?
Multumesc pentru raspunsuri si , mult succes.
Rog pe cine cunoaste bine acest subiect sa-mi raspunda:
- contabila spune ca impozitul pe dividende este, incepand din acest an, de 10%( majorat cu 5% fata de anii precedenti);
- in presa si alte emisiuni televizate se mentioneaza ( de catre unii functionari)ca incepand cu 2005 impozitul pe dividende pentru pers. juridice va creste de la 5% la 10% ( articol in "Romania libera din 21.08.2004) in timp ce impozitul va scade de la 25% la 19%( proiect)
Mentionez ca ma intereseaza strict numai imp. pe dividende.
Multumesc