avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... taxe si impozite PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

taxe si impozite PFA

Intrebarea este extrem de generala si raspunsul de mai sus este tot general. Daca doriti un raspuns detaliat prezentati starea de fapt cu care va confruntati ceva mai amanuntit., intrucat o persoana fizica autorizata poate fi si platitoare de TVA, daca sunt intrunite conditiile prevazute de art.69 Cod procedura fiscala.

Mihai
Cel mai recent răspuns: ailioiu , utilizator 00:00, 8 Septembrie 2004
Ma intereseaza si pe mine! PFA si AF sunt supuse venitului global? au dreptul la deducerile din cod fiscal, Venitul impozabil este cel rezultat si diferenta dintre venit brut si cheltuieli + deduceri
Va rog sa raspundeti mai detaliat la intrebare ca este de interes mai mare.
Cat sunt aceste taxe (cas, cass si somaj), unde si cand se platesc, mai sunt si altele, ce altceva mai trebuie stiut ..?
PFA este supus impozitarii pe venitul global,va depune deci declaratia pe venitul global ;nu se acorda deducerile aferente salariilor pentru ca veniturile unui PFA nu sunt de natura salariala;
pentru celelalte contributii PFA trebuie sa incheie cu Casa de pensii,Oficiul de somaj,Casa de asigurari de sanatate contracte de asigurare sociala/de sanatate , unde poate sa declare orice venit, dar care sa nu fie mai mic decat salariul minim brut pe economie.
completare:
impozitul pe venit este in functie de venitul global declarat(intra pe transele de impozitare globala anuala)
contributiile sunt: 31.5% CAS;4% somaj;6.5% sanatate calculate la venitul declarat pe contractele de asigurare
scuze, aliniatul trei este tot o intrebare.

Alte discuții în legătură

Sfat pentru alegerea unei entitati comerciale dumiadrian dumiadrian Buna ziua, In functie de impozitele care trebuiesc platite catre stat si alte eventuale taxe (cheltuieli) care pot aparea in timp as dori sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Infiintare/functionare pfa sierra sierra Pentru ca nu reusesc sa aflu singura toate informatiile legate de PFA, vreau sa aflu cu cine ar trebui sa ma consult ca sa stiu ce sa aleg. Unii spun ca cu un ... (vezi toată discuția)
Obligatiile unei intrprinderi individuale Pandel Pandel Buna ziua, Am o intreprindere individuala cu activitatea principala 6201. Sunt neplatitor de TVA, cu impozitarea pe norma de venit. Am mai multe ... (vezi toată discuția)