In functie de impozitele care trebuiesc platite catre stat si alte eventuale taxe (cheltuieli) care pot aparea in timp as dori sa stiu ce entitate comerciala sa aleg (SRL, PFA, II) si care s-ar potrivi mai bine domeniului meu de activitate.
Mentionez ca domeniul de activitate este vanzarea de produse pe internet.Insa nu este exclus ca vanzarea sa se faca si clasic.
De asemenea precizez ca dupa calculele facute, in primul an vanzarile totale nu vor depasi suma de 10 000 euro iar tot in acest prim an singurul angajat voi fi eu.
SRL :impozit 16 % din venituri-cheltuieli La finalul anului cand se distribuie dividendele se impoziteaza cu alti 16 %
ex: venituri 100, cheltuieli 30 = 70 profit * 16% = 11.20 lei impozit pe profit
rest 70 - 11.20 = 58.80 * 16% = 9.40 lei impozit pe dividend
ramai la urma cu 58.80-9.40 = 49.40 lei
Platesti impozit cand facturezi
Pt angajat sunt contributiile standard la salariul brut (adica pt 1.000 de lei lunar net, contributiile se situeaza cam la 900 de lei).
PFA: impozit 16%, sanatate 5.5 % cas 31.5 %, minim 232 de lei (parca) somaj optional
toate din venitul estimat de tine.
Platesti impozit cand incasezi. Dupa incasare faci ce vrei cu banii( sunt ai tai) La srl teoretic trebuie sa treaca anul ca sa beneficiezi de bani.
La srl raspunszi cu patrimoniul firmei, la pfa cu al tau ( casa masina etc)
Te sfatuiesc sa apelezi la un contabil sau avocat ca sa iei cea mai buna decizie
As putea sa intru mai mult in detalii dar parerea mea este ca o sa va zapacesc de tot !!
Credeti-ma ca nu zic degeaba asa ceva.
Va sfatuiesc sa apelati la un consultant deoarece aceasta decizie ( SRL, PFA, Platitor de tva sau nu) este FOARTE importanta. . .