avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contributii pfa 2012
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contributii pfa 2012

ce contributii trebuiesc platite la bugetul de stat si care este baza legala? ce contributii plateste daca mai exista si un angajat?
Cel mai recent răspuns: georgeenciu , utilizator 11:34, 3 Martie 2012
impozit pe venit: 16% din venitul net sau din norma de venit
cass: 5.5% din venitul net sau norma
cas: min 31.5% din 35 % din venitul mediu brut stabilit la fundamentarea bugetului (contibutie lunara de minim 232 lei) - nu se plateste daca pfa are deja un contract de munca

daca PFA are angajati se platesc toate impozitele pe salariu ca angajator si cele ale angajatului (cu retinere la sursa)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma de venit si cas giolgau giolgau pe decizia de impunere din 2012 am : norma venit 11000 . venit net pe baza normelor de venit , impozit 1760, am mai platit cass (sanatatea ) 5, 5% Intrebare ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale cu 01.07.2012 orianadiana orianadiana va rog sa imi spuneti daca inteleg bine modificarile aduse codului fiscal cu privire la contributiile obligatorii pentru venituri din proprietate intelectuala ... (vezi toată discuția)
Ce taxe se paltesc la pfa? liveomars liveomars Buna ziua, Ma intereseaza la PFA ce taxe se platesc: 16 % impozit pe venitul net sau brut? 5.5% CAS din net sau brut? 31.5 % pensii din net sau ... (vezi toată discuția)