avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Activitate cebineoduc

Activitate cebineoduc

Răspuns la discuția drepturile chiriasului
Eu am facut un contract cu ei cand am inchiriat, de atunci contractul a expirat de mult si eu am plecat din tara. Ei au continuat sa locuiasca acolo si sa plateasca chirie (aceeasi suma din contract), dar fara un nou contract. Apartamentul e pe numele meu, mama nu poate incheia un nou contract fara procura de la mine, cred, pe care n-am avut inca timp s-o fac (prin consulat si asa mai departe, mai mare bataia de cap).
Eu i-am spus mamei acelasi lucru, ca banii au reprezentat plata chiriei si implicit dreptul lor de a sta acolo pe durata platii chiriei. Ea mi-a raspuns ca sotia chiriasului i-a spus ca are o matusa jurist care i-a spus ca are dreptul de a revendica proprietatea dupa o anumita perioada :O , ceea ce mie mi se pare complet absurd. Am intrebat totusi pentru ca am auzit ceva asemanator acum cativa ani, un alt caz, care la randul lui mi s-a parut absurd atunci.
Am auzit acum cativa ani in Romania ca un chirias dupa ce a inchiriat timp de un anumit numar de ani o locuinta are drept de a revendica proprietatea acelei locuinte. Nu stiu daca e adevarat sau nu, mie personal mi se pare absurd.
Eu am un apartament in Romania pe care l-am inchiriat acum mai multi ani unui student, de atunci el s-a casatorit si locuieste cu sotia in apartamentul respectiv. Mama mea se ocupa de chirie si de restul problemelor acolo.
Si acum catava vreme, ei au luat hotararea sa schimbe yala si sa nu-i mai dea mamei o cheie, iar sotia chiriasului i-a spus mamei mele ca ei stau de mult timp acolo, si ca au drepturi legale asupra apartamentului pentru ca au platit chirie in tot acest timp si e ca si cum ar fi cumparat deja mai bine de jumatate din apartament sau mai mult, si ca e ca si cum ar fi al lor :O .
Stie cineva care sunt drepturile chiriasului, si daca chiar are dreptul de proprietate asupra apartamentului dupa o perioada indelungata de inchiriere?!
Multumesc pentru raspunsuri!