avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Activitate denissa_mar

Activitate denissa_mar

Pentru pagubele materiale o sa deschidem un alt proces la Brasov.
Dar de ce ar trebui sa avem un avocat de acolo? Nu poti sa te reprezinti singur intr-un astfel de caz. Noi avem un martor, iar politistul era singur, deci este cuvantul nostru impotriva cuvantului lui si in plus din inregistrarea video pe care o detine politistul reise foarte clar ca am respectat indicatorul, deoarece semnalul luminos nu functiona.
Nu este suficient???
Buna ziua,
Sotului meu i s-a ridicat permisul de conducere pentru neacoradare de prioritate la calea ferata. Problema este ca la calea ferata nu functionau semanalele luminioase si nici cele sonore. El a oprit s-a asigurat si a trecut. Dincolo de calea ferata l-a oprit un politist care era singur la "panda", (sotul fiind cu un coleg de munca-deci avad un martor). Politistul sustine ca mergeau semanalele acustice ceea ce nu poate demonstra. Acesta are doar o inregistrare video din care reise ca nu functionau semnalele luminoase(nici alb nici rosu).
Sotul a semnat procesul verbal cu mentiunea a semnalele luminoase si acustice nu functioneaza. Are si martor pe colegul de serviciu.
I s-a ridicat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, a fost amendat cu 540 de lei si nu i s-a dat nici dovada de 15 zile pentru a ajunge acasa. Incidentul a fost la Husi Jud Vaslui, iar noi locuim in Brasov. Colegul neavand permis de conducere a trebuit sa ramana acolo.
A facut contestatie la tribunalul Husi in data de 22.04.2010 (ziua incidentului)si s-a stabilit data primei infatisari pe data de 25 mai 2010.
Cu documentele de la judecatorie ar trebui sa i se elibereze o dovada de circulatie de la politie prin care sa ajunga acasa.
Intrebarea e cine ii plateste lui despagubiri pentru cazare si alte cheltuieli pricinuite din acest abuz??
Ce ar trebui sa facem in continuare?
Putem stramuta procesul la Brasov?
In speranta ca m-am facut inteleasa va multumesc anticipat!
Denisa
Răspuns la discuția Mutarea functionarului public
Multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema.
Sunt functionar public si sunt insarcinata in luna a 5-a. Din luna mai as putea sa intru legal in concediu de maternitate. Vreau sa va intreb daca pe perioada concediului de maternitate si in continuare pe durata celor 2 ani de CIC cei de la institutie pot sa ma mute in alt compartiment, fara acordul meu?
Mentionez ca la noi se fac restructurari, iar compartimentul in care lucrez eu o sa ramana asa cum este acum, dar este o persoana de la alt compartiment care se reorganizeaza si care doreste sa imi ia locul. Este posibil ca atunci cand ma intorc dupa 2 ani, sa aflu ca am fost mutata in locul acelei persoane si eu sa ajung pe la cine stie ce alta institutie?
Va multumesc!
Problema este ca la noi in institutie lucrurile nu se petrec asa cum ar trebui. In momentul in care un angajat a depus o cerere sau un orice alt document la secretariatul institutiei acesta nu primeste nici un numar de inregistrare. Asa vrea doamna director.
Mi s-a comunicat un numar de inregistrare de colega de la secretariat dar asta doar verbal, nu are voie sa ne dea nimic in scris ca este amenintata de domana director.
Medic de medicina muncii nu avem. Dar ea are pretentii sa aduc diverse documente, cred ca urmatorul lucru pe care mi-l cere este sa fac un test de sarcina in fata, sa fie ea sigura ca eu sunt insarcinata. Deocamdata sarcina nu este vizibila.
Sper ca pana la urma totul sa decurca cu bine, abia astept sa intru in prenatal!!!
Buna,
Sunt noua pe aici si va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.
Sunt insarcinata in 13 saptamani. Am anuntat angajatorul in scris ( am adus o adeverinata de la medicul de familie in care era precizata starea mea de graviditate si numarul de saptamani la momentu respectiv si am facut o cerere scrisa de mana ) asupra starii mele de graviditate in luna decembrie. Nu am primit nici un fel de accept pana acum in scris.
Dar problema cea mare e ca acum doamna director imi cere copie dupa fisa mea medicala ceea ce nu mi sa pare normal. Ce ar trebui sa fac in situatia asta???
Mai mult decat atat imi cere mie ordonanta 96/2005 si nu stiu ce anexa la care viseaza ea noaptea.
Lucrez la o institutie publica, avem departament de resurse umane si departament juridic care ar trebui sa se ocupe de aceste probleme. Eu am fost draguta si am scos legea ceruta, da anexa... nu stiu ce anexa vrea nu stie nici ea cred. Nu imi spune mie in fata ii spune colege de la resurse umane si ea nu stie despre ce anexa este vorba spune ca trebuie sa fie completata de medicul specialist si de medicul de familie.
Eu nu am gasit in nici o lege despre alt document ecat adeverinta si cererea scrisa.
Va rog lamuriti-ma si pe mine ce mai trebuie sa depun ca ma ameninta ca nu stiu ce o sa mi se intample daca nu aduc fisa medicala si nenorocita asta de anexa!!!
Multumesc !