avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare permis de conducere ilegala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare permis de conducere ilegala

Buna ziua,
Sotului meu i s-a ridicat permisul de conducere pentru neacoradare de prioritate la calea ferata. Problema este ca la calea ferata nu functionau semanalele luminioase si nici cele sonore. El a oprit s-a asigurat si a trecut. Dincolo de calea ferata l-a oprit un politist care era singur la "panda", (sotul fiind cu un coleg de munca-deci avad un martor). Politistul sustine ca mergeau semanalele acustice ceea ce nu poate demonstra. Acesta are doar o inregistrare video din care reise ca nu functionau semnalele luminoase(nici alb nici rosu).
Sotul a semnat procesul verbal cu mentiunea a semnalele luminoase si acustice nu functioneaza. Are si martor pe colegul de serviciu.
I s-a ridicat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, a fost amendat cu 540 de lei si nu i s-a dat nici dovada de 15 zile pentru a ajunge acasa. Incidentul a fost la Husi Jud Vaslui, iar noi locuim in Brasov. Colegul neavand permis de conducere a trebuit sa ramana acolo.
A facut contestatie la tribunalul Husi in data de 22.04.2010 (ziua incidentului)si s-a stabilit data primei infatisari pe data de 25 mai 2010.
Cu documentele de la judecatorie ar trebui sa i se elibereze o dovada de circulatie de la politie prin care sa ajunga acasa.
Intrebarea e cine ii plateste lui despagubiri pentru cazare si alte cheltuieli pricinuite din acest abuz??
Ce ar trebui sa facem in continuare?
Putem stramuta procesul la Brasov?
In speranta ca m-am facut inteleasa va multumesc anticipat!
Denisa
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:51, 25 Aprilie 2010
Stramutarea pricinii la alta judecatorie este reglemntata de art. 37 c.p.c. si nu cred ca exista conditiile cerute acolo pentru stramutare. Cu privire la pagubele suferite, daca nu ati cerut asa ceva in actiunea initiala, puteti face o cerere separata. va convine sa angajati un avocat de acolo.
Pentru pagubele materiale o sa deschidem un alt proces la Brasov.
Dar de ce ar trebui sa avem un avocat de acolo? Nu poti sa te reprezinti singur intr-un astfel de caz. Noi avem un martor, iar politistul era singur, deci este cuvantul nostru impotriva cuvantului lui si in plus din inregistrarea video pe care o detine politistul reise foarte clar ca am respectat indicatorul, deoarece semnalul luminos nu functiona.
Nu este suficient???
~ Conținut șters la cerere ~
Din punct de vedere legal nu sunt intrunite conditiile pentru a se solicita stramutarea dosarului la alta instanta,instanta competenta fiind cea din locul unde s-a constatat contraventia .
Faptul ca dvs.locuiti intr-o parte sau alta tarii,nu poate constitui un motiv de stramutare.
Daca nu se face dovada functionarii semnalelor acustice si luminoase de catre politist,contestatia urmeaza a fi admisa.
Daca aceasta contestatie va fi admisa,puteti sa va indreptati printr-o actiune civila in pretentii,pentru daune impotriva politistilor,dar aceasta va fi judecata toto in acea parte a tarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis trecere la cale ferata Dorrian Dorrian As dori sa va relatez o situatie prin care am trecut acum doua zile in speranta ca ma poate ajuta cineva cu sfaturi daca intradevar am gresit sau daca a fost ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea politiei dincabogdan dincabogdan buna seara in urma cu 3 zile...la o razie a politiei rutiere am fost surprins trecand peste o cale ferata semnalizata dar foarte slab atat cu semnale ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis AlexandruMarius AlexandruMarius Am fost oprit de un echipaj de politie dupa ce am traversat o intersectie in care se afla si o trecere la nivel cu cale ferata semnalizata cu semafoare. ... (vezi toată discuția)