avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

Am fost oprit de un echipaj de politie dupa ce am traversat o intersectie in care se afla si o trecere la nivel cu cale ferata semnalizata cu semafoare. Motivul opriri a fost ca nu am oprit la trecerea la nivel cu cale ferata la semnalele luminoase si acustice aprinse. Cand eu am trecut semnalele luminoase si acustice erau oprite iar dupa mine au mai trecut inca 3 masini , acelasi verdict. Nu am fost de acord sa semnez procesul verbal , a semnat un martor. Pot face ceva in privinta asta ? Contestatie? Permisul mi-a fost suspendat pe o perioada de 90 zile fara drept de conducere + amenda
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:16, 5 Aprilie 2015
Depuneti plangere contraventionala prin care soliciatati anularea procesului verbal de contraventie. Plangerea contraventionala se depune in termen de 15 zile de la data primirii procesului verbal la Judecatoria la care este arondat locul contraventiei. Cereti un certificat de grefa cu care recuperati permisul de conducere pana la solutionarea plangerii contraventionale.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz din partea politiei dincabogdan dincabogdan buna seara in urma cu 3 zile...la o razie a politiei rutiere am fost surprins trecand peste o cale ferata semnalizata dar foarte slab atat cu semnale ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis trecere la cale ferata Dorrian Dorrian As dori sa va relatez o situatie prin care am trecut acum doua zile in speranta ca ma poate ajuta cineva cu sfaturi daca intradevar am gresit sau daca a fost ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat si amenda nevinovat tiberiu bar tiberiu bar Buna ziua, Am si eu o nelamurire la care as dori sa ma ajutati. Azi dimineate pe cand traversam trecerea peste calea ferara cu semibariere, peste cele 4 ... (vezi toată discuția)