avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat si amenda nevinovat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat si amenda nevinovat

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire la care as dori sa ma ajutati.
Azi dimineate pe cand traversam trecerea peste calea ferara cu semibariere, peste cele 4 linii de cale ferata am fost surprins de culoarea rosie si semnalele acustice. Am fost oprit de politia TF si mi s-a intocmit process verbal si suspendat permisul pe 3 luni.
Mentionez ca in momentul intrarii peste trecere era culoarea alba la bariere si acestea s-au "inrosit" in timp ce treceam liniile.
Ce pot sa fac in acest caz?
Cel mai recent răspuns: tiberiu bar , utilizator 13:26, 24 Octombrie 2018
Vă puteți adresa instanței de judecată cu o plângere contravențională împotriva procesului verbal de constatare a contravenției în termen de 15 zile de la data la care vi s-a comunicat. In urma formulării plângerii, vă puteți recupera permisul de conducere până la rămânerea definitivă a hotărârii, urmând să îl înapoiați in cazul in care se respinge plângerea.
Contestatie impotriva procesului verbal,pe durata judecarii contestatiei redobanditi dreptul de a circula.Discutati cu un av variante pt a tergiversa sau daca aveti probe care sa faca dovada sustinerilor dvs cum sa le administrati.
Depuneti in termen de 15 zile la Judecatorie o plangere contraventionala solicitand anularea procesului verbal de contraventie. Solicitati instantei sa oblige politia sa faca dovada contraventiei savarsite. Dupa depunerea plangerii contraventionale solicitati pe baza unei cereri eliberarea unui certificat de grefa cu care va prezentati la politie pentru recuperarea permisului de conducere pana la solutionarea cauzei.
ing. Ioan Ciobanu
Multumesc pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctionare trecere la nivel cu calea ferata fara bariere dianaanton dianaanton Am fost sanctionata ca am oprit dincolo de indicator la trecerea la nivel cu cale ferata fara bariera cu 9 puncte amenda si suspendarea permisului pe 90 de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis AlexandruMarius AlexandruMarius Am fost oprit de un echipaj de politie dupa ce am traversat o intersectie in care se afla si o trecere la nivel cu cale ferata semnalizata cu semafoare. ... (vezi toată discuția)
Permis iordachedaniel78 iordachedaniel78 Buna ziua acum 3 zile pe raza localitati drajna mi sa retinut permisul pe 90 zile fara drept de conducere la nivelul cu calea ferata .Sint vinovat am patruns ... (vezi toată discuția)