avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate Floro

Activitate Floro

Salutare si mult respect!Acum 5 ani de zile tata a luat in rate(60) un calculator cu o rata fixa de 55 de lei de la A. (alta camatarie).Cei de la A. nu i-au trimis nimic 3 luni de zile nicio factura nimic, iar dupa 3 luni au inceput cei de la altex sa emita facturi si un card de la E. pentru a plati prin intermediul lui si a platit vreo 3 mil deci 150 de ron au fost penalizari nu din cauza lui taica-miu ci din cauza lor, In fine,a platit acesti 300 de ron apoi ii venea lunar o factura prin care trebuia sa depuna in fiecare zi de 24 a lunii suma de 55 ron. Tata depunea chiar si cu o zi inainte 55 de ron dar ii venea pe factura 135 de ron(asa ceva n-am mai vazut).Am sunat la ei si au zis ca ei nu sunt institutie de binefacere si pot percepe penalizarile pe care le vor ei pentru ca suma trebuia depusa fix pe 24. Din 60 de rate tata a platit sa zicem primele 10,deci cam cateva luni. Pe perioada de 5 ani s-au emis facturi,iar in fiecare an venea cate o somatie.Vreau sa va intreb daca s-a prescris datoria(intre timp in primul an l-a bagat si in baza de date cei de la A. si asta l-a determinat pe tata sa nu mai dea niciun ban caci voia sa faca un imprumut de vreo 500 de mil la C. si l-a gasit cu 200 de euro datorii in baza de date). Actualmente s-a strans suma de 4.500 de ron.E datorie prescrisa, tinand cont ca n-am mai platit de vreo 4 ani, dar facturile lunare s-au emis.

Intre timp acum 2 ani mama a facut o rata la combina frigorifica (pe care a achitat-o) la un magazin R. care colabora cu C. Dupa ce mama a inceput sa platesca normal, la vreo 2-3 luni i-a venit acasa un card de la C. cu suma de 40 de mil, bani pe care i-a retras. A inceput sa vireze 700 de ron inapoi dar din cauza situatie execrabila in care se afla tara asta,firma la care lucra a facut restructurari si i-a dat in somaj pe ambii parinti. Astfel a intrat in incapacitate de plata. Acum mizez pe altceva, mama nu a semnat niciun contract cu privire la acesti bani de pe card de la C., deci pur si simplu i-a bagat pe gat , dar stia ca trebuia sa ii dea inapoi.A dat o parte dar de 1 an si ceva nu a mai depus nimic. Acum primeste cartonase galbene si rosii de la EK. Astazi a primit de la EK o hartie ca o actioneaza in instanta daca nu plateste suma de 60 de mil, deci 20 de mil fiind penalizari. Bani nu avem de unde sa achitam,somajul de-abia acopera cheltuielile cotidiene,de executat ce naiba sa execute?
Salutare si mult respect!Acum 5 ani de zile tata a luat in rate(60) un calculator cu o rata fixa de 55 de lei de la Altex(alta camatarie).Cei de la Altex nu i-au trimis nimic 3 luni de zile nicio factura nimic,iar dupa 3 luni au inceput cei de la altex sa emita facturi si un card de la Euroline pentru a plati prin intermediul lui si a platit vreo 3 mil deci 150 de ron au fost penalizari nu din cauza lui taica-miu ci din cauza lor,In fine,a platit acesti 300 de ron apoi ii venea lunar o factura prin care trebuia sa depuna in fiecare zi de 24 a lunii suma de 55 ron.Tata depunea chiar si cu o zi inainte 55 de ron dar ii venea pe factura 135 de ron(asa ceva n-am mai vazut).Am sunat la ei si au zis ca ei nu sunt institutie de binefacere si pot percepe penalizarile pe care le vor ei pentru ca suma trebuia depusa fix pe 24.Din 60 de rate tata a platit sa zicem primele 10,deci cam cateva luni.Pe perioada de 5 ani s-au emis facturi,iar in fiecare an venea cate o somatie.Vreau sa va intreb daca s-a prescris datoria(intre timp in primul an l-a bagat si in baza de date cei de la Altex si asta l-a determinat pe tata sa nu mai dea niciun ban caci voia sa faca un imprumut de vreo 500 de mil la Citibank si l-a gasit cu 200 de euro datorii in baza de date).Actualmente s-a strans suma de 4.500 de ron.E datorie prescrisa,tinand cont ca n-am mai platit de vreo 4 ani,dar facturile lunare s-au emis?
Intre timp acum 2 ani mama a facut o rata la combina frigorifica(pe care a achitat-o) la un magazin ROmbiz care colabora cu Cetelemul.Dupa ce mama a inceput sa platesca normal,la vreo 2-3 luni i-a venit acasa un card Maestro de la Cetelem cu suma de 40 de mil,bani pe care i-a retras.A inceput sa vireze 700 de ron inapoi dar din cauza situatie execrabila in care se afla tara asta,firma la care lucra a facut restructurari si i-a dat in somaj pe ambii parinti.Astfel a intrat in incapacitate de plata.Acum mizez pe altceva,mama nu a semnat niciun contract cu privire la acesti bani de pe card de la Cetelem,deci pur si simplu i-a bagat pe gat ,dar stia ca trebuia sa ii dea inapoi.A dat o parte dar de 1 an si ceva nu a mai depus nimic.Acum primeste cartonase galbene si rosii de la EOS.Astazi a primit de la EOS o hartie ca o actioneaza in instanta daca nu plateste suma de 60 de mil,deci 20 de mil fiind penalizari.Un raspuns va rog!!!
Va rog sa-mi raspundeti si mie la cererile din pagina precedenta scrise de mine!Va rog,!!!
Intre timp acum 2 ani mama a facut o rata la combina frigorifica(pe care a achitat-o) la un magazin ROmbiz care colabora cu Cetelemul.Dupa ce mama a inceput sa platesca normal,la vreo 2-3 luni i-a venit acasa un card Maestro de la Cetelem cu suma de 40 de mil,bani pe care i-a retras.A inceput sa vireze 700 de ron inapoi dar din cauza situatie execrabila in care se afla tara asta,firma la care lucra a facut restructurari si i-a dat in somaj pe ambii parinti.Astfel a intrat in incapacitate de plata.Acum mizez pe altceva,mama nu a semnat niciun contract cu privire la acesti bani de pe card de la Cetelem,deci pur si simplu i-a bagat pe gat ,dar stia ca trebuia sa ii dea inapoi.A dat o parte dar de 1 an si ceva nu a mai depus nimic.Acum primeste cartonase galbene si rosii de la EOS:)).Astazi a primit de la EOS o hartie ca o actioneaza in instanta daca nu plateste suma de 60 de mil,deci 20 de mil fiind penalizari.Bani nu avem de unde sa achitam,somajul de-abia acopera cheltuielile cotidiene,de executat ce naiba sa execute?Ca stam intr-o casa batraneasca.Astept raspunsuri la ambele cerinte,va rog!
Salutare si mult respect!Acum 5 ani de zile tata a luat in rate(60) un calculator cu o rata fixa de 55 de lei de la Altex(alta camatarie).Cei de la Altex nu i-au trimis nimic 3 luni de zile nicio factura nimic,iar dupa 3 luni au inceput cei de la altex sa emita facturi si un card de la Euroline pentru a plati prin intermediul lui si a platit vreo 3 mil deci 150 de ron au fost penalizari nu din cauza lui taica-miu ci din cauza lor,In fine,a platit acesti 300 de ron apoi ii venea lunar o factura prin care trebuia sa depuna in fiecare zi de 24 a lunii suma de 55 ron.Tata depunea chiar si cu o zi inainte 55 de ron dar ii venea pe factura 135 de ron(asa ceva n-am mai vazut).Am sunat la ei si au zis ca ei nu sunt institutie de binefacere si pot percepe penalizarile pe care le vor ei pentru ca suma trebuia depusa fix pe 24.Din 60 de rate tata a platit sa zicem primele 10,deci cam cateva luni.Pe perioada de 5 ani s-au emis facturi,iar in fiecare an venea cate o somatie.Vreau sa va intreb daca s-a prescris datoria(intre timp in primul an l-a bagat si in baza de date cei de la Altex si asta l-a determinat pe tata sa nu mai dea niciun ban caci voia sa faca un imprumut de vreo 500 de mil la Citibank si l-a gasit cu 200 de euro datorii in baza de date).Actualmente s-a strans suma de 4.500 de ron.E datorie prescrisa,tinand cont ca n-am mai platit de vreo 4 ani,dar facturile lunare s-au emis?