M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
E prescris.
Sa nu faci in schimb nici un act de esalonare datorii sau plati, ptr ca se poate interpreta ca o recunoastere a debitului urmand sa curga un nou termen de prescriptie de la acea data. Orium, nu trebuie sa iti faci griji, ptr ca cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] mai mult pierd procesele decat le castiga. :D
Mult succes!
In conformitate cu DEC.167/1958 ,privind prescriptia extinctiva , termenul general de prescriptie este de 3 ani. In cazul tau termenul a inceput sa curga de la data cand ultima factura pe care nu ai platit-o a devenit scadenta. Din acel moment creditorul avea posibilitatea sa ceara realizarea creantei sale. Daca spui ca acest lucru s-a intamplat in anul 2000 atunci dreptul creditorului de a cere in instanta realizarea dreptului sau s-a prescris , adica ,depasind termenul in care se putea adresa instantei pentru investirea cu formula executorie a creantei , instanta ii va respinge cererea . La fel cum ti-au spus si celalti consultanti ai grija sa nu recunosti in nici un fel aceasta datorie fata de creditor si sa nu efectuezi nici o plata catre el in contul acestei datorii deoarece orice plata pe care o vei face , chiar si partiala , va fi considerata valabila si il va repune in termen pe creditor si pentru restul sumei. Motivul este acela ca , desi dreptul de a cere realizarea creantei prin intermediul justitiei s-a prescris , totusi creanta exista iar daca tu o recunosti in modul aratat mai sus ea va fi din nou inzestrata cu posibilitatea de a fi ceruta fortat prin intermediul instantei .
Iti doresc mult noroc.
Am si eu o noua problema cu cei de la [SOCIETATE RECUPERARI] , chiar azi am aflat de ea. Am avut un card de credit la [BANCA] cu limita 700 lei , acum mai bine de 5 ani . Apar la biroul de credite cu suma de 2.263 lei pt acest card de vreo 2 ani . Am facut rost in sfarsit de banii respectivi pt a-l achita dar mi s-a spus ca cei de la [SOCIETATE RECUPERARI] m-au raportat si treb sa stiu de la ei cat am de plata , nu de la [BANCA]. Inteleg ca datoria e prescrisa, la biroul de credit asta-i suma care se repeta luna de luna , e posibil sa am mai mult de plata daca ma duc la ei ? Si e posibil ca tot ei sa te stearga de la Biroul de Credit , ca [BANCA] a spus ca la ei pot doar plati in contul [SOCIETATE RECUPERARI] aceasta fiind clientul lor , dar nu stiu care-i suma . Cum ma pot sterge de la BC fara sa am surpriza de a mai da in plus vreo 3.000 lei ?
Bun aziua
horia33
Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)