avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters122901

Activitate ContSters122901

Curtea Constituţionlă a dovedit că dispoziţiile art.259 alin.(2) din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii sunt constituţionale în măsura în care procentul de 5,5 se aplică numai asupra veniturilor din pensii care depăşesc 740 de lei.
Decizia este definitivă şi general obligatorie. Argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Răspuns la discuția vatamare corporala
Daca v/a reclamat la politie , sigur pretinde ca autorul loviturii la mana din gips, sunteti dvs. Cred ca ar trebui sa cautati o cale de a va impaca cumva cu el.. pentru asi retrage plangerea.. Daca nu.. dosarul de la politie va trece la parchet, apoi la instanta de judecata pentru vatamare corporala.
Daca merge la medicina legala, se va mentiona numarul de zile de incapacitate de munca si ingrijiri medicale. pentru care partea vatamata poate cere despagubiri civile si daune morale
La CEDO, puteti apela doar in cazul in care in procsele avute in tara vi s/a incalcat vreun drept la aparare, sau oricare din drepturile cuprinse in Conventia Europeana privind Drepturile Omului. Cautati pe Google,dati cautare pe CEDO si veti citi acolo toate ce va intereseaza.
IN cazul dvs, cred ca va puteti adresa la CEDO, doar in cazul in care instantele din tara nu au tinut cont de probe, de legile invocate , deci daca exista clar dovada ca procesul dvs a fost judecat cu partinire...
Daca doriti mai mmulte lamuriri puteti sa va adresati si catre OADO din Bucuresti (Organizatia Pentru Apararea Drepturilor Omului)
Răspuns la discuția termen contestatie
Pentru a fi sigur ca nu se va invoca tardivitatea, cel mai bine este sa depuneti contestatia in 30 zile. Daca pe decizie scrie 45 zile, iar in lege scrie 30 zile. puteti sa va incadrati in acest termen, insa exista riscul ca cei de la CJP sa nu fi schimbat termenul vechi de contestatie, pe deciziile tipizate in foma veche si tot ei sa invoce tardivitatea conform noii legi
Răspuns la discuția citatie
In cazul dvs, ati fost chemat in instanta ca martor propus de catre IPJ. Daca nu va prezentati veti fi citat si a doua oara, apoi, daca se staruie in audierea dvs veti fi citat cu mandat de aducere si cu mentiunea ca in cazul neprezentarii veti fi amendat
Partea care v-a propus pentru audiere, sau avocatul partii respective, poate solicita instantei strigarea cauzei dupa ora la care puteti ajunge, invocand faptul ca va deplasati de la o oarecare distanta.

Daca doriti dvs personal sa solicitati instantei acest lucru, puteti trimite prin fax o cerere in acest sens, indicand numarul dosarului in care urmeaza a fi audiata
Ati cerut in instanta sa fie interogat agentul constatator care v-a aplicat amenda?
In proces, partea adversa este IPJ , nu politistul. In ce calitate sa fie "interogat" cata vreme nu este parte in proces?
La dosarul cauzei IPJ depune raportul intocmit de politist, iar interesul dvs este doar de a dovedi ca nu ati comis contraventia pentru care ati fost amendat, Pentru asta puteti sa propuneti martori , iar instanta va constata daca fapta contraventionala a existat sau nu... dupa care va dispune anularea amenzii .. sau poate nu.
Daca ati avut alte suparari cu politistul acela, nu face obiectul dosarului pentru anularea amenzii contraventionale.

Daca doriti sa stiti despre interogatoriu va spun ca , daca instanta nu ia unei parti din proces interogatoriu din oficiu, se depun intrebarile formulate de parte , in doua exemplare: de pe un exemplar citeste judecatorul intrebarile, iar pe celalalt exemplar, grefierul consemneaza raspunsurile date de cel interogat. Intre intrebari se lasa spatiu pentru a se putea scrie raspunsurile dupa fiecare intrebare.

Răspuns la discuția distrugere?
Daca este vorba de distrugere prin taiere .. inseamna ca s/au creat prejudicii, ce trebuie recuperate, iar fapta infractionala trebuie pedepsita (asa cum apare in speta din juriusprudenta, redata de @pop sorin)
Daca situatia dvs este similara, puteti sa formulati plangere, iar pentru dovedirea faptuitorului pe care/l banuiti puteti cere vizionarea imaginilor inregistrate de camera de supraveghere.. Organele competente vor obtine imaginile, cu siguranta.
Nu ati specificat prin ce mod vi s/au desumflat rotile..
Oricum, daca dvs. considerati ca sunteti sicanata, sau deranjata de atitudinea acelui " dezvoltator" puteti sa sesizati organele de politie, macar pentru a/l atentiona sa gaseasca un alt mod de abordare pentru reglementarea neintelegerilor.
Cu privire la aspectele privind spatiul din jurul blocului, tineti cont de cele aratate in postul meu anterior.
Chiar daca spatiul este al omului in cauza, nu procedeaza corect. Daca doreste sa inchiriati un loc pentru parcare, din spatiul prprietatea lui, trebuie sa o faca civilizat, fara sa se atinga de bunul dvs.
Numai daca a facut cerere pentru amanare, motivata si daca instanta o apreciaza ca fiind pertinenta. Nu poate cere amanarea de mai multe ori, invocand acelasi lucru. instanta o poate respinge, sau, cealalta parte poate sa ceara respingerea cererii de amanare invocand intentia de tergiversare a solutionarii dosarului.
Răspuns la discuția distrugere?
In contractul de cumparare al apartamentului. este trecuta doar suprafata comuna in cote indivize, de sub cladire, pentru fiecare proprietar. Blocul fiind construit de o persoana fizica sau juridica, inseamna ca a achizitionat o suprafata mai mare de teren, care se intinde in jurul blocului. In acest caz, proprietarul terenului respectiv, poate sa dispuna de folosinta acestei suprafete, pentru a/i aduce venituri. In speta, locuri de parcare inchiriate.
Asadar, spatiul din jurul blocului nu apartine locatarilor nici daca blocul ar fi al fi fost construit de stat. Daca cel care a construit blocul v/ar fi vandut si cote parti din curtea blocului, ar fi fost trecute in contract ;i aveati dreptul sa parcati gratuit masina.
Camerele de luat vederi sunt montate cu scopul de a putea fi indentificate persoane sau imprejurari care ar aduce unele prejudicii , acte infractioanale etc. Deci, sunt montate pentru o anumita siguranta in plus.
Vizionarea imaginilor, poate fi ceruta numai in cazul unor evenimente speciale
Nu poate fi vorba de big brother... ele nu inregistreaza imagini in interiorul apartamentelor ci doar in exteriorul cladirii si la caile de acces in imobil.