buna ziua .
se da urmatorul caz : bloc social administrat de primarie , deci locatarii sant chiriasi . blocul are centrala termica proprie .
- un locatar se ocupa de problemele administrative
- un locatar se ocupa de bunul mers al centralei termice ( gestionare , intretinere , reparatii)
- un locatar se ocupa de curatenie in bloc .
intrebare : exista si daca da care este forma legala ca aceste persoane sa fie remunerate pentru serviciile prestate in imobil prin colectarea de bani de la ceilalti locatari ?
mentionez ca exista acceptul scris al tuturor chiriasilor in legatura cu achitarea acestor servicii .
se poate folosi plata sub forma de donatie ?
va multumesc !
buna ziua ! este legal si logic ca dupa depunerea actelor de inmatriculare la ghiseu sa astept 10 zile pana la eliberarea numerelor ? este vorba despre o auto cumparata din alt judet si inmatriculata in altul . asta inseamna ca 10 zile sa nu circul cu auto respectiva ; eu am platit rovigneta si pentru aceasta perioada precum si impozitul la auto , basca ca daca o folosesc in activitatea mea am numai de pierdut . ( inmatriculari auto prahova ).
multumesc !
care este perioada minima de incheiere (prelungire) a unui contract de inchiriere a unei locuinte intr-un bloc social intre chirias si primaria care administreaza imobilul respectiv si in ce conditii?
va rog sa-mi spuneti daca diagnosticul:
-dementa mixta vasculara si senila
-SD pseudobulbar cu deteriorare cognitiva severa HTA st ii
-hipoacuzie severa bilateral (aparat auditiv)
-sechele AVC ischemic ( 3 accidente vasculare)
(am citat dupa diagnosticul scris de medic - este vorba de o singura persoana ) se incadreaza la grad de handicap si daca persoana care o ingrijeste poate primi indemnizatie de insotitor si in ce conditii.
in ultimul timp s-au indesit controalele la stingatoare , truse medicale , triunghiuri , veste reflectorizante . va rog comunicati-ne legea , articolul etc care reglementeaza clar aceste obligativitati , precum si penalizarile care se acorda pentru lipsa acestor dotari din auto propriu , deoarece parerile intre soferi sant impartite si fiecare o tine pe-a lui .
va multumesc pentru raspuns! m-ar fi interesat un algoritm ( formula ) din care sa reiasa ce procent din factura de gaze se considera pentru prepararea apei calde si ce procent pentru caldura .( banuiesc ca exista asa ceva ). oricum multumesc pentru promptitudine!
nu , nu avem apometre sau repartitoare , exista un singur apometru general pentru apa rece la intrarea in bloc si un contor comun de gaz care inregistreaza consumul centralei termice . ( consumul de gaz casnic este inregistrat de contoare pentru fiecare apartament in parte )
va rog sa-mi spuneti si mie cum se face repartizarea cheltuielilor aferente caldurii si apei calde intr-un bloc social ?, lege , normativ etc.... va multumesc !
in urma unui caz de forta majora sotia mea a trebuit sa intrerupa brusc servciul , pentru a o ingriji pe mama ei care a facut accident vascular cerebral. desfacerea contractului de munca s-a facut prin demsie cu acordul ambelor parti (angajator-angajat) . poate beneficia de ajutor de somaj , avand in vedere ca angajatorul a spus initial ca se poate , ulterior spunand ca el nu desfiinteaza postul ? se poate acorda somaj si in ce conditii?