avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Activitate tabitta

Activitate tabitta

Răspuns la discuția Fond de urgenta
Va multumesc pentru sfaturi si idei. Totusi mai raman cateva semne de intrebare: fondul de urgenta stabilit de ei are aproximativ aceeasi destinatie ca fondul de rulment deci ar putea sa se supuna regulilor fondului de rulment. In al doilea rand, dna administrator avea chitantier si pentru fondul de urgenta. Mi-a spus insa ca nu poate sa-mi dea chitanta pentru fondul de urgenta care e inclus in cota lunara la intretinere. Chitantele le da celor care doresc sa mai achite din contributia la fondul de urgenta. In al treilea rand, pe chitanta pe care mi-a dat-o pentru cota lunara la intretinere a scris doar intretinere noiembrie 2009. Deci nu reiese de nicaieri ca eu as fi platit si un fond de urgenta de 100 ron.
Discuție Fond de urgenta
Ar putea cineva sa ma lamureasca daca o asociatie de proprietari are dreptul sa stabileasca un fond de urgenta pentru plata restantelor la intretinere si sa il includa in cota lunara la intretinere? Ca sa intelegeti mai bine as dori sa va prezint putin contextul: in 2008, s-a descoperit ca dna administrator de la acea vreme a furat banii de intretinere acumulati de mai mult timp, concret, in jur de 70.000 ron. Persoana respectiva a fost actionata in instanta, dar din cate am inteles nu s-a incheiat niciun contract cu ea deci nu se cunoaste inca soarta procesului (noi ne-am mutat in 2008 in acest bloc deci oarecum am fost pusi in fata faptului implinit; intre timp, din cauza neefectuarii platilor catre ApaNova, aceasta din urma a sistat furnizarea de apa rece, situatie care a durat 6 luni). Asociatia de proprietari a decis stabilirea unui fond de urgenta de 100 ron lunar pana se ajunge la suma de 800 ron/proprietar. Mi se pare o suma extrem de mare dar date fiind circumstantele platim ca sa avem apa rece (lunar se efectueaza plati catre ApaNova pentru acoperirea datoriilor). Ceea ce nu mi se pare tocmai normal e faptul ca acest fond de urgenta, cum ii spun ei, este inclus in cota lunara la intretinere. Am citit si legea si normele metodologice si am inteles ca ar exista doua tipuri de fonduri pe care o asociatie le poate constiui: cel de rulment si cel de reparatii. Sa zicem insa ca cel de urgenta e cel de rulment. Pentru acesta, potrivit normelor metodologice, casierul trebuie sa acorde chitanta separata, ceea ce la noi nu este cazul si se refuza pe motiv ca asa s-a hotarat.