avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Activitate ralucav60

Activitate ralucav60

daca sentintei din februarie credeti ca nu i se aplic OG din mai 2010, atunci i se aplica OG 18, care moficia OG 71, pentru ca sentinat e pronuntata in intervalul la care se refera OG 18. Dar petenta reclama ca recursul care admite sentina din februarie este pronuntat in 20 mai, la o zi sau chiar in ziua intrarii in vigoare a OG 45, cs urmare nu ar trebui sa i se aplice OG 45, fiind ulterioara intrarii in vigoare a OUG 45, iar titlul executoriu din septembrie, e clar DUPA Og 45.
din pacate OG 45 aborga articolul din OG 18 care modifica OG 71 si refera termenele din 2010... deci OG 18 nu mai poate fi aplicat, aici se aplica OG 45/2010, de aia vorbim de inceperea platilor in 2012
Avem o sentinta definitiva si executorie din 2008, pentru plata unor drepturi salariale. Nu a fost executata, pe motiv ca nu scrie in sentinta ca este si irevocabila, si apoi, pe motiv ca s-a deschis recurs. Recursul a durat un an si ceva, sentinta initiala a fost trimisa inapoi la prima instanta pentru rejudecare, s-a castigat din nou, iar aceasta a doua sentinta a fost pronuntata in februarie 2010. S-a mai facut un recurs, in urma caruia, in 20 mai 2010, sentinta emisa in februarie 2010 a fost declarata definitiva si irevocabila. La 13 sept 2010 s-a obtinut investirea sentintei cu titlu executoriu. Petentul a cerut in repetate randuri plata drepturilor, dar i s-a raspuns, mai intai ca nu se poate, ca nu este irevocabila, apoi ca nu are titlu executoriu, iar acum, cand sunt toate cele, ca ministerul de care apartinem impune respectarea Ordonantei 45/19 mai 2010, publicata in MOF in 20 mai. potrivit careia plata se esaloneaza pe 3 ani incepand cu 2012, pentru sentintele devenite executorii pana la data intrarii acesteia in vigoare.
Cum vedeti solutionarea acestei situatii, astfel incat plata sa se poata face acum, iar nu esalonat sau incepand cu 2012 ? Cine va fi tras la raspundere pentru ca prima sentinta, din 2008, nu a fost executata, in conditiile in care de atunci s-au schimbat 3 sefi de institutie, si fiecare a dat spre solutionare cererea catre salarizare si contabilitate, iar contabila a refuzat consecvent sa prevada sumele in buget si sa semneze statele de plata care prevedeau plata sumelor respective pentru petent ?
Răspuns la discuția regulament intern scolar
da de ce nu faceti reclamatie la inspectorat pentru comportamentul abuziv al directorului ?
e bine ca v-ati gandit la regulamentul din 2005. sprijin si consiliere mai puteti primi si de la organizatia salvati copiii, din localitate sau din judet.
sau poate aveti norocul sa functioneze pe acolo "avocatul elevului", din cate stiu insa, e numai prin licee...
eu as merge pe civil, ca in contencios le e mai usor, taraganeaza mult procesul
succes !