avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Activitate gaby gabitza

Activitate gaby gabitza

Atata timp cat copilul vi s-a incredintat dumneavoastra spre crestere si educare fosta sotie nu are drept la acea alocatie din Italia.Pentru a intocmi acel dosar pentru alocatie ar avea nevoie de toate actele ,de casatorie,de nastere a copilului ,adeverinta cu venitul realizat de d-voastra. renuntarea la alocatia de aici (cea de 42 ron),toate traduse.Deci nu poate obtine alocatie asa usor.Va raspund in cunostinta de cauza,din propria-mi experienta.
Sper ca nu am suparat pe nimeni.Dar as dori si eu un raspuns.Chiar nu exista nici o solutie sa recuperez acei bani?Au trecut 2 luni de cand nu a dat nici un semn de viata si nici nu a trimis pensia alimentara.Am facut plangerea penala dar domnii politisti mi-au spus ca nu am sanse. Vreau sa stiu daca sa mai pierd timp si energie sa incerc sa obtin drepturile copilului meu sau sa folosesc acest timp pentru copilul meu.M-ati avertizat si cu privire la termenul de prescriptie de 3 ani.Nu inteleg,unii spun ca pensia alimentara nu se prescrie.Ce ma sfatuiti sa fac? multumesc anticipat. sunt intr-o mare dilema si foarte confuza.
am depus plangere penala si mi s-a spus ca nu se poate face nimic atat timp cat fostul sot este plecat din tara. Dar ce nu inteleg eu este faptul ca, avand adresa lui, de ce nu se poate sa-l instiinteze acolo(in Italia)?Nu facem parte din UE? Sunt atatia copii care sunt privati de drepturile lor doar ptr. ca tatal e plecat.Inteleg cazurile in care nu se cunoaste adresa ,dar avand si contractul de munca atasat la dosarul de divort, este chiar atat de dificil?Este revoltator modul in care esti tratata de politie.Ca si cand as cersi ,nu ca lupt pentru dreptul copilului.Sa zic mersi ca mai trimite si ceea ce trimite ca sunt cazuri mai disperate.Deci nu are rost sa mai fac demersuri in nici un fel .Trebuie sa stau sa astept sa se intoarca in tara.Sa merg la executor nu am nici o sansa ca nu detine nimic in tara,doar o cota parte din apartamentul ramas in urma decesului parintilor ptr. care inca nu au facut succesiunea. Deci...?Nimic.Chiar pentru acesti tati ignoranti, pentru care copiii nu inseamna nimic, nu exista solutii?
Dar pentru plangere penala stiu ca trebuie sa treaca 2 luni consecutive de neplata.In schimb el nu lasa sa treaca 2 luni si iar trimite jumatate din pensie.Zice ca restanta o va plati cand va dori el si ca oricum nu-mi va da mie acesti bani, ci va face un card copilului, ceea ce nu se poate deoarece copilul are 11 ani.Inca ceva important ce am omis .Fostul sot lucreaza in Italia,si-a facut rezidenta si cunosc adresa si locul sau de munca. La dosarul de divort este atasat contractul sau de munca din Italia .Pot sa-l citez acolo in cazul unui Proces?
Am inceput divortul in iulie 2007 si am obtinut hotararea definitiva si irevocabila in decembrie2008.Instanta mi-a incredintat minorul spre crestere si educare iar pe fostul sot l-a obligat la plata pensiei alimentare incepand cu data depunerii actiunii de divort si anume 04.07.2007. Acesta a inceput sa-mi plateasca din august 2008 mai mult sau mai putin,insa ptr. perioada iulie 2007 -iulie 2008 refuza sa-si achite obligatiile.Cum as putea proceda sa obtin restanta?Mai am vreo sansa sa recuperez ceva?