avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatia europeana si formular E411
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatia europeana si formular E411

Sunt divortat si am un minor de 7 ani in intretinere.Mama lui lucreaza in italia si mi-a cerut sa ii trimit o copie dupa certificatul de nastere al minorului si livret familial ce i-ar folosi pt a obtine aceasta alocatie europeana.Tin sa precizez ca suntem divortati de un an iar ea nu si-a schimbat numele inca si figureaza in italia ca si casatorita.De asemenea divortul s-a efectuat in lipsa ei,ea neprezentandu-se la audiere.iar in tot acest timp ea nu a trimis nici macar pensia alimentara ce trebuia sa i-o dea minorului.Ce pot sa fac in acest caz?Sa ii trimit acele copii?Acel formular nu trebuie semnat si de mine?Cum pot fii sigur ca cea ce ii trimit pt acea alocatie nu poate fii folosit in alte interese?
va multumesc!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: io_aura , utilizator 16:30, 17 Februarie 2010
Buna,
parerea mea ar fi sa nu trimiteti niciun act mai ales daca figureaza ca si casatorita inca si va poarta numele...poate folosi ulterior acele documente pentru al scoate pe copil din tara....Nu cred ca poate beneficia de alocatie europeana atat timp cat copilul este in Romania ....
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
darioti, utilizator
Formularul 411 se utilizeaza de catre institutiile abilitate din Romania pentru a rezolva cumulul de prestatii pentru membri unei familii. Astfel, daca o familie beneficiaza de prestatii familiale in alta tara decat in Romania, dreptul la aceeasi prestatie in Romania, va fi suspendat partial sau total.

Cu alte cuvinte ii trimiteti formularul completat si d-stra nu o sa mai beneficiati de nimic iar ea o sa ia alocatia pt copil de acolo.informati-va bine inainte de a trimite ceva!!!!
Atata timp cat copilul vi s-a incredintat dumneavoastra spre crestere si educare fosta sotie nu are drept la acea alocatie din Italia.Pentru a intocmi acel dosar pentru alocatie ar avea nevoie de toate actele ,de casatorie,de nastere a copilului ,adeverinta cu venitul realizat de d-voastra. renuntarea la alocatia de aici (cea de 42 ron),toate traduse.Deci nu poate obtine alocatie asa usor.Va raspund in cunostinta de cauza,din propria-mi experienta.
va multumesc pt sfaturile dumneavoastra

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca in romania + detasare in italia serbanica serbanica Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: - am un contract de munca valabil in Romania si pentru perioada de 2 ani voi fi detasat in Italia. - ... (vezi toată discuția)
Alocatii alinalaura04 alinalaura04 Buna tuturor. Va scriu din Spania unde perechea mea lucreaza in mometul de fata. In urma cu un an am nascut iar in vara cand am fost in tara pentru ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat luana_mada luana_mada Am o nepoata nascuta la data de 13.11.2000 in Madrid-Spania. Parintii sunt romani, au domiciliul in Romania si rezidenta permanenta in Spania din 2000. Poate ... (vezi toată discuția)