Buna ziua,
Am avut un contract de leasing financiar (pe firma) pentru achizitionarea unui autoturism, am platit o parte din rate, intre timp aceasta mi s-a luat si vandut si, am mai ramas cu o suma de plata (neacoperita). Pe parcurs, mi s-au trimis multe somatii de plata valorice (mai multe decat sunt stipulate in contract), sume la care mi s-au aplicat multe penalitati.
Va rog mult sa-mi spuneti daca e corect sa platesc aceste penalitati si restul datoriilor neacoperite prin vanzarea autoturismului.
Voi depune contestatie la tribunal dar vreau sa stiu punctul dstra de vedere (baza legala).
Va multumesc.
Suma datorata pentru concesionarea unui teren (de la primarie), la care se adauga penalitatile aferente, se poate prescrie dupa trei ani? Pot fi executat silit?
Multumesc.
Multumesc pentru raspuns. De la primarie mi s-a comunicat ca nu este posibila scoaterea terenului din categoria pasune.
Pot solicita schimbarea concesiunii terenului in concesiune pasune? Cel putin suma datorata ar fi mult mai acceptabila.
Am concesionat un teren in aug 2007. Dorind sa intocmesc cartea funciara pentru a-l cumpara, am aflat ca terenul respectiv (pe care am construit o cladire cf autozatiei de construire) face parte din terenul agricol, respectiv o pasune.
Deasemenea, mi s-a spus de la Oficiul de cadastru ca, potrivit legii concesiunii (intrate in vigoare dupa aug 2007), terenul respectiv nu poate fi trecut in intravilan decat prin hotarare a ministrului agriculturii. Ceea ce... nu se va obtine...
Ce pot face intr-o astfel de situatie? Consider ca am fost pacalita: platesc cateva mii de lei anual pentru o pasune?!
Multumesc.
Detin un teren concesionat (pe o durata de 49 de ani) in mediul rural, pentru care am platit 8 ani concesiunea. Mi s-a oferit posibilitatea de a-l cumpara si mi s-au dat de la primarie documentele necesare intocmirii cartii funciare. De la cadastru mi s-a comunicat ca terenului respectiv (care face parte dintr-o suprafata alcatuita din mai multe loturi) nu i s-a facut intabularea, de catre primarie, figureaza ca si pajiste. Ce este de facut? Pot sa actionez primaria in judecata pentru recuperarea sumelor platite drept concesiune? Terenul, mi s-a spus ca nu poate fi vandut, trebuie ordin al ministrului prin care sa poata fi intabulat (scuze, daca termenii folositi de mine nu sunt corecti, asa am retinut). Multumesc.
Va rog, mai am o neclaritate:
Norme Art. 296^35 Cod fiscal sunt aplicabile din 2014.
In anul 2012, cladirile scutite de la plata impozitului pe cladiri, conform Art. 250 Cod fiscal (6), intra in baza impozabila aferenta impozitului pe constructii (1,5%)?
Multumesc.
Un credit ipotecar in CHF luat in 2007, cu dobanda fixa, printr-un act aditional incheiat in 2009, beneficiaza de o dobanda variabila calculata in functie de cursul LIBOR la 3 luni.
Pentru a dovedi clauzele abuzive din contract, se poate calcula marja (fixa) a bancii, componenta a ratei dobanzii, in 2007, anterior aparitiei OG 9/2000? Cu aceasta marja s-ar putea recalcula dobanda ce trebuia perceputa in 2009 (adunata la cursul LIBOR).
Multumesc. Apreciez activitatea dumneavoastra, raspunsurile (foarte bine documentate) pe care le (ni) dati in aplicarea reglementarilor legale. Felicitari!
Multumesc pt raspuns. Deci, aceste cladiri afectate statiilor si posturilor de transformare sunt scutite de la plata impozitului pe cladiri, conform Art. 250 Cod fiscal (6), dar pentru determinarea bazei impozabile aferente impozitului pe constructii, din valoarea construcţiilor existente în patrimoniul contribuabililor (...) valoarea acestora nu se scade.
E corect?