Buna ziua!
Vreau sa infiintez o firma pentru construirea unei pensiuni cu fonduri UE. O conditie pentru obtinerea fondurilor este ca terenul pe care se construieste sa se afle in proprietatea firmei. Am inteles ca acest lucru se poate face introducand terenul ca aport de capital.
Presupune aceasta platirea impozitului pe teren datorat la transferul de proprietate? Ce alte taxe sunt implicate?
Buna ziua!
Vreau sa infiintez o firma pentru construirea unei pensiuni cu fonduri UE. O conditie pentru obtinerea fondurilor este ca terenul pe care se construieste sa se afle in proprietatea firmei. Am inteles ca acest lucru se poate face introducand terenul ca aport de capital.
Presupune aceasta platirea impozitului pe teren datorat la transferul de proprietate? Ce alte taxe sunt implicate?
multumesc pentru raspunsurile prompte!
iata exact cum este formulata actiunea:
Prin care chemam in judecata paratii:
1.SC ASIGURARI SA, cu sediul in ....
2.PARATUL, cu domiciliul in
Solicitandu-va ca in urma administrarii probatoriului, sa-i obligati in solidar Ia plata sumei de XXX lei cu titlu de despagubiri reprezentand suma neachitata de societatea de asigurari in urma accidentului de circulatie din data de ....produs de catre parat.
La dosar sunt atasate inclusiv copii dupa polita de asigurare si chemarile la conciliere.
CREDETI CA INSTANTA M-AR PUTEA OBLIGA PE MINE LA PLATA DAUNELOR, SI NU SOCIETATEA DE ASIGURARI?
Acum un an, ca urmare a unui accident rutier, am avariat un stalp al Electrica. Desi aveam asigurare RCA, societatea de asigurare a refuzat sistematic acordarea despagubirilor cat si prezentarea la sesiunile de conciliere la care a fost chemata (prin citare cu scrisori recomandate), motivand ca pagubitul nu a deschis dosar de dauna. Ca urmare, Electrica a deschis o actiune in instanta prin care doreste recuperarea pagubei de la mine. Ce imi indicati sa fac? pot cere chemarea in garantie a firmei de asigurari?