avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubiri ca urmare a unui accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubiri ca urmare a unui accident

Acum un an, ca urmare a unui accident rutier, am avariat un stalp al Electrica. Desi aveam asigurare RCA, societatea de asigurare a refuzat sistematic acordarea despagubirilor cat si prezentarea la sesiunile de conciliere la care a fost chemata (prin citare cu scrisori recomandate), motivand ca pagubitul nu a deschis dosar de dauna. Ca urmare, Electrica a deschis o actiune in instanta prin care doreste recuperarea pagubei de la mine. Ce imi indicati sa fac? pot cere chemarea in garantie a firmei de asigurari?
Cel mai recent răspuns: ionutmarin , utilizator 15:29, 25 Ianuarie 2010
Da, puteti sa o chemati in garantie. Ar fi probabil o idee buna sa contactati un avocat.
Da, puteti face asta, dar va trebui sa timbrati cererea. Incercati sa vorbiti cu cei de la Electrica si sa le explicati ca, potrivit art.49-58 din L.136/1995, in cazul in care ati produs o avarie unei terte persoane, ca urmare a unui accident de circulatie, asigurarea RCA acopera astfel de pagube. poate ii convingeti sa completeze cererea initiala, in sensul introducerii firmei de asigurari in proces, ca parat si dvs. in calitate de intervenient fortat.
Cititi cu atentie clauzele contractuale .Daca ele includ si o astfel de despagubire, ii puteti chema in garantie.
Cereti chemarea in judecata a firmei de asigurare, ca debitor al obligatiei de plata, conform contractului de asigurare incheiat. (intimat-parat)
multumesc pentru raspunsurile prompte!
iata exact cum este formulata actiunea:

Prin care chemam in judecata paratii:
1.SC ASIGURARI SA, cu sediul in ....
2.PARATUL, cu domiciliul in
Solicitandu-va ca in urma administrarii probatoriului, sa-i obligati in solidar Ia plata sumei de XXX lei cu titlu de despagubiri reprezentand suma neachitata de societatea de asigurari in urma accidentului de circulatie din data de ....produs de catre parat.

La dosar sunt atasate inclusiv copii dupa polita de asigurare si chemarile la conciliere.
CREDETI CA INSTANTA M-AR PUTEA OBLIGA PE MINE LA PLATA DAUNELOR, SI NU SOCIETATEA DE ASIGURARI?
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
ionutmarin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citat ca intervenient mari0411 mari0411 buna ziua acum un an am avariat o masina, am facut o conciliere amiabila si acum sunt chemata in ca intervenient, ce inseamna asta, ca trebue sa platesc eu ... (vezi toată discuția)
Accident auto iuly30 iuly30 la data de 3.08.2010 am fost inplicat intrun accident de circulatie la intersectia dintre soseaua alexandrie si strada teiusi strazile ne avand semne de ... (vezi toată discuția)
Refuz plata dauna rca tecson11 tecson11 Buna ziua, In urma cu ceva timp ,am lovit masina cuiva,persoana din acelasi oras cu care nu ma vazusem niciodata inainte de incident, care a avut loc ... (vezi toată discuția)