avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... citat ca intervenient
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

citat ca intervenient

buna ziua
acum un an am avariat o masina, am facut o conciliere amiabila si acum sunt chemata in ca intervenient, ce inseamna asta, ca trebue sa platesc eu paguba masinei avariate?
eu aveam polita RCA-valabila
multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena Popa , Avocat 08:24, 29 Noiembrie 2011
Ati fost chemata ca intervenient fortat pentru ca hotararea sa va fie opozabila. Asta inseamna ca efectele hotararii judecatoresti se vor putea rasfrange si asupra dvs. Pentru un raspuns mai detaliat, trebuie sa ne spuneti care este obiectul procesului.
Probabil ca societatile de asigurare nu s-au inteles asupra contravalorii daunei si atunci au deschis proces in instanta pentru a se face expertiza si a se stabili valoarea corecta. Citarea dvs. ca intervenient fortat in asemenea situatii este impusa de procedura civila pentru opozabilitatea sentintei care se va da.
Nu trebuie sa va fie teama. Paguba pe care ati produs-o va fi acoperita de polita dv RCA dar in mai toate cazurille de acest gen este chemat si vinovatul ca intervenient fortat pt a arata ca faptele s-au petrecut asa cum s-a declarat in scris la asigurator si ca intr-adevar daunele produse sunt cele consemnate.
In confornitate cu prevederile art. 54 din Legea nr. 304/13.11.2007 de modificare si completare a Legii nr. 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania, este obligatorie citarea vinovatului de accident, in calitate de intervenient fortat, in litigiul dintre pagubit si asiguratorul RCA. In aceasta calitate, sunteti direct interesat sa participati si sa va faceti apararea (urmarind evolutia procesului) aratand ca ati incheiat o asigurare RCA in baza careia asiguratorul are obligatia sa preia despagubirea in limitele prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare vinovat accident ca intervenient fortat Cattani Cattani Avem urmatoarea stuatie:Se produce un accident de circulatie fara victime din vina exclusiva a unui sofer.Soferul este asigurat la o societate de asigurari ... (vezi toată discuția)
Intervenient dosar civil! andreicrm andreicrm Buna ziua , Am fost chemat in judecata ca intervenient intr-un dosar civil intre doua societati de asigurari ..am facut un rca,iar intre timp am lovit pe ... (vezi toată discuția)
Lntervenient fortat in proces daune auto CAMELIA IACOB CAMELIA IACOB Am fost chemata intr-un proces ca intervenient fortat, daune auto societatea unde am avut asigurarea nu a platit la timp , am primit citatia am facut ... (vezi toată discuția)