avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intervenient dosar civil!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intervenient dosar civil!

Buna ziua ,
Am fost chemat in judecata ca intervenient intr-un dosar civil intre doua societati de asigurari ..am facut un rca,iar intre timp am lovit pe cineva si i-am dat asigurarea sa isi repare masina pe rca-ul meu ,iar cei de la constatare au constatat ca asigurarea era falsa si persoana si-a facut masina pe casco ,iar acuma firma de casco i-a dat in judecata pe cei de la Carpatica si m-au chemat si pe mine ca intervenient .. Ce inseamna asta ?
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 12:41, 4 Decembrie 2014
Persoana păgubită în urma accidentului rutier, în care dumneavoastră ați fost autorul accidentului, a optat să-și repare mașina pe polița de asigurare facultativa CASCO deoarece probabil că asiguratorul dumneavoastră RCA este unul din vestiții asiguratorii RCA rău platnici.
Asiguratorul CASCO a despăgubit reparațiile mașinii persoanei păgubite. Asiguratorul CASCO, prin plata despăgubirii făcute propriului asigurat se subrogă în drepturile acestuia pentru plata făcută.
Probabil in urma concilierii directe cu cei de la CARPATICA, asiguratorul CASCO nu a ajuns la nici o înțelegere.
După cum observați, Asiguratorii rai platnici nu-și îndeplinesc obligațiile de plata nici faţă de alţi Asiguratori!
Astfel, litigiul a ajuns în instanţa de judecată, unde dumneavoastră sunteți chemat în calitate de intervenient forțat. Intervenientul forțat este persoana răspunzătoare de producerea accidentului.
Art.54 din Legea 136/1995 privind Asigurările şi reasigurările în România prevede că despăgubirea se stabileşte şi se efectuează în condiţiile art. 43 şi 49, iar în cazul stabilirii despăgubirii prin hotărâre judecătorească, drepturile persoanei păgubite prin accidente produse prin vehicule aflate în proprietatea persoanelor din România se exercită împotriva asigurătorului de răspundere civilă, în limitele obligaţiei acestuia, cu citarea obligatorie a persoanei răspunzătoare de producerea accidentului în calitate de intervenient forţat.
Citarea intervenientului forțat este obligatorie pentru instanţa de judecată. În schimb, participarea în proces a intervenientului forțat rămâne la latitudinea acestuia, adică nu este obligatorie.
Întâmpinarea reprezinta actul procesual prin care pârâtul, (asiguratorul RCA sau dumneavoastră în calitate de intervenient forțat) are posibilitatea sa-l îndeplinească înainte de a începe dezbaterea orala a procesului și care cuprinde:
- excepțiile de procedură pe care le ridică faţă de cererea reclamantului (necompetentă, prescripția, autoritatea lucrului judecat);
- răspunsul la toate capetele de fapt și de drept ale cererii formulate de reclamant;
dovezile împotriva fiecărui capăt de cerere;
- semnătura.
Nu vă bateți capul, pârât este Asiguratorul RCA rău platnic CARPATICA, obligația de plata a despăgubirii o are tot CARPATICA.
În nici un caz dumneavoastră nu aveți de plată absolut nimic în legătură cu accidentul și prejudiciul creat ca urmare a accidentului.
Nu sunteți obligat sa mergeți în instanţa de judecată.
RETINETI SI repet, nu sunteți obligat să plătiți nimic.
Bătălia se dă între cei doi asiguratori, iar dumneavoastră, pentru ca ați fost asigurat RCA, sunteți în ASIGURAT!
FALSITATEA ASIGURARII RCE TREBUIE DOVEDITA CU ACRTE IN REGULA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost citat ca intervenient fortat dupa 2 ani de la o usoara tamponare ovidiu_xxl2006 ovidiu_xxl2006 Buna seara.Se pare ca dupa 2 ani de la accidentul(sau ma rog mica tamponare) dupa care am fost sanctionat cu amenda contraventionala si permisul luat pe 2 ... (vezi toată discuția)
Probleme cu citarea in proces rca vio030 vio030 Buna ziua! In luna mai a anului2011 am fost implicat intr-un eveniment rutier in care eu am fost vinovatul. Mai exact am lovit in spate la o trecere pietonala ... (vezi toată discuția)
Casco - dauna prin regres rca clubbero1 clubbero1 Am lovit o masina in parcare din neatentie. Din pacate eu aveam asigurare la o societatea-fantoma. M-am dus la societatea-fantoma cu persoana pagubita pentru ... (vezi toată discuția)