avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme cu citarea in proces RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme cu citarea in proces RCA

Buna ziua! In luna mai a anului2011 am fost implicat intr-un eveniment rutier in care eu am fost vinovatul. Mai exact am lovit in spate la o trecere pietonala un auto passat care a fost proiectat in auto din fata sa. un auto peugeot. Greseala mea a fost recunoscuta, actele s-au facut la politie, proces verbal pentru fiecare. Auto peugeot a fost reparat pe asigurarea mea carpatica, iar auto passat a fost reparat pe casco a proprietarului de la BCR. Valoarea reparatiei la auto passat a fost de 14000 ron iar carpatica a platit doar 4000 ron fara a motiva in vreun fel aceasta. BCR sa adresat instantei pentru a recupera diferenta de bani intr-un proces in care eu sunt citat ca intervenient cu parata carpatica asigurari. Va rog respectuos sa imi spuneti daca pot fi obligat sa platesc inpreuna cu carpatica diferenta de bani. Daca nu ma prezint in proces ce se va intampla? Mentionez ca procesul e la Sibiu si eu sunt din Braila. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 01:04, 20 Februarie 2012
In situatia dvs este de preferat sa dati curs citatiei comunicate si sa va prezentati la termenul de judecata
In situatia in care din anume motive nu aveti posibilitatea sa va prezentati,faceti dovada ca va asumati responsabilitatea,resoectati procedura si depuneti intampinare prin care va expuneti punctul de vedere privitor la circumstantele in care a avut loc evenimentul rutier
In final solicitati instantei ca in temeiul disp art 242 al 2 Cpc sa dispuna judecarea in lipsa
Sunteti citat in calitate de intervenient in dosarul in cauza deorece sunteti cel care a produs accidentul. Trebuie doar sa va sustineti declaratiile initiale si puteti sa trimiteti si o intampinare in care sa mentionati toate acestea fara a va prezenta la proces.
Acesta este un caz de regres intre societatile de asigurari.... destul de des intalnit...
Cauza principala este suma acordata ca despagubire.... societatea asiguratoare Casco evalueaza cuantumul daunei intr-un fel (probabil reparatie in unitate de reprezentanta si cu piese de origine).... in schimb societatea la care sunteti asigurat dumneavoastra calculeaza prejudiciul cu preturi numai after market si un tarif de manopera standard (cel pe care il au ei cu unitatile service colaboratoare).... mai departe acestia prezinta un deviz intocmit in Silver DAT II... deviz intocmit de catre reprezentantii societatii de asigurari , nu de o unitate service agreeata (bineinteles ca in instanta va fi prezentat acest deviz parafat de catre o unitate service... cel mai probabil service-ul care le si apartine... nu dau nume).
Dumneavoastra nu aveti decat calitatea de vinovat si nu ve-ti plati nici-o diferenta de bani.
Pentru a evita astfel de situatii neplacute ar trebui sa va alegeti cu grija asiguratorul chiar daca este cu putin mai scump... nu intotdeauna ce este ieftin este si bun.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
Multumesc pentru raspuns. Inteleg ca motive de ingrijorare nu prea trebuie sa am, e doar o chestie procedurala in care trebuie sa ma prezint in instanta pt a arata cum s-a produs evenimentul rutier. Insa daca nu ma prezint acea intampinare ce va contine? Doar explicatiile cum a decurs evenimentul rutier sau si acte doveditoare? Va multumesc?
Indicat este sa atasati si actele doveditoare si sa mentionati foarte clar ca ati recunoscut ca sunteti vinovatul de accidentul rutier produs si ca la data accidentului erati asigurat cu polita RCA (serie si numar).... la societatea (x).
Din ce cunosc au existat cazuri in care societatea la care sunteti asigurat , in cazul in care au pierdut procesul cu asiguratorul Casco, au inaintat actiune in instanta pentru recuperarea sumelor catre asiguratul lor.... si o sa spuneti "aberant"... asa si este si se termina la primul termen.... insa de aceea v-am sugerat sa va alegeti cu atentie asiguratorul pentru a nu mai ajunge in astfel de situatii unde de cele mai multe ori se pierde timp si bani.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
multumesc

Alte discuții în legătură

Probleme cu asiguratorul vio030 vio030 Buna ziua! Sunt disperat, in luna mai 2011 am fost implicat intr-un eveniment rutier cu trei masini, eu fiind cel vinovat, la un semafor nu am pastrat distanta ... (vezi toată discuția)
Intervenient dosar civil! andreicrm andreicrm Buna ziua , Am fost chemat in judecata ca intervenient intr-un dosar civil intre doua societati de asigurari ..am facut un rca,iar intre timp am lovit pe ... (vezi toată discuția)
Depasirea limitei raspunderii pe rca? nicusorilinca nicusorilinca Buna ziua... si am sa incerc sa fiu cat mai clar...am un autoturism, asigurat CASCO la 293 lei sa zicem..are loc un accident, vinovat fiind asiguratul RCA; ... (vezi toată discuția)