avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme cu citarea in proces RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme cu citarea in proces RCA

Buna ziua! In luna mai a anului2011 am fost implicat intr-un eveniment rutier in care eu am fost vinovatul. Mai exact am lovit in spate la o trecere pietonala un auto passat care a fost proiectat in auto din fata sa. un auto peugeot. Greseala mea a fost recunoscuta, actele s-au facut la politie, proces verbal pentru fiecare. Auto peugeot a fost reparat pe asigurarea mea carpatica, iar auto passat a fost reparat pe casco a proprietarului de la BCR. Valoarea reparatiei la auto passat a fost de 14000 ron iar carpatica a platit doar 4000 ron fara a motiva in vreun fel aceasta. BCR sa adresat instantei pentru a recupera diferenta de bani intr-un proces in care eu sunt citat ca intervenient cu parata carpatica asigurari. Va rog respectuos sa imi spuneti daca pot fi obligat sa platesc inpreuna cu carpatica diferenta de bani. Daca nu ma prezint in proces ce se va intampla? Mentionez ca procesul e la Sibiu si eu sunt din Braila. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 01:04, 20 Februarie 2012
Va rog respectuos sa imi comunicati la ce lege faceti referire...doresc sa o lecturez si eu. Multumesc anticipat!
Citarea in calitate de intervenient fortat a persoanei vinovate de producerea accidentului este obligatorie conform Legii 136 / 1995 care reglementeaza asigurarile si reasigurarile in Romania... mai exact:
Art. 57. - Drepturile persoanelor păgubite prin producerea accidentelor de autovehicule se exercită împotriva celor răspunzători de producerea pagubei. Aceste drepturi se pot exercita şi direct împotriva asigurătorului de răspundere civilă, în limitele obligaţiei acestuia, stabilită în prezentul capitol, cu citarea obligatorie a celui răspunzător de producerea pagubei.

In aces caz asiguratorul Casco se subroga in drepturile persoanei pagubite si pot solicita despagubirile prin regres catre asiguratorul RCA.
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2012
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu asiguratorul vio030 vio030 Buna ziua! Sunt disperat, in luna mai 2011 am fost implicat intr-un eveniment rutier cu trei masini, eu fiind cel vinovat, la un semafor nu am pastrat distanta ... (vezi toată discuția)
Intervenient dosar civil! andreicrm andreicrm Buna ziua , Am fost chemat in judecata ca intervenient intr-un dosar civil intre doua societati de asigurari ..am facut un rca,iar intre timp am lovit pe ... (vezi toată discuția)
Depasirea limitei raspunderii pe rca? nicusorilinca nicusorilinca Buna ziua... si am sa incerc sa fiu cat mai clar...am un autoturism, asigurat CASCO la 293 lei sa zicem..are loc un accident, vinovat fiind asiguratul RCA; ... (vezi toată discuția)