avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme cu citarea in proces RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme cu citarea in proces RCA

Buna ziua! In luna mai a anului2011 am fost implicat intr-un eveniment rutier in care eu am fost vinovatul. Mai exact am lovit in spate la o trecere pietonala un auto passat care a fost proiectat in auto din fata sa. un auto peugeot. Greseala mea a fost recunoscuta, actele s-au facut la politie, proces verbal pentru fiecare. Auto peugeot a fost reparat pe asigurarea mea carpatica, iar auto passat a fost reparat pe casco a proprietarului de la BCR. Valoarea reparatiei la auto passat a fost de 14000 ron iar carpatica a platit doar 4000 ron fara a motiva in vreun fel aceasta. BCR sa adresat instantei pentru a recupera diferenta de bani intr-un proces in care eu sunt citat ca intervenient cu parata carpatica asigurari. Va rog respectuos sa imi spuneti daca pot fi obligat sa platesc inpreuna cu carpatica diferenta de bani. Daca nu ma prezint in proces ce se va intampla? Mentionez ca procesul e la Sibiu si eu sunt din Braila. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 01:04, 20 Februarie 2012
Adaug in plus:
- in cazul litigiilor intre asiguratori(CASCO vs.RCA) normele prevad ca diferenta dintre sumele calculate ca despagubire, (daca exista) nu poate fi solicitata asiguratului ci se suporta de asiguratorul CASCO
Mai exact se face referire la:

Avizarea si constatarea prejudiciilor
Art. 39. — (1) In cazul in care, pentru recuperarea pagubei materiale, persoana pagubita se adreseaza asiguratorului sau de bunuri (CASCO), constatarea avariilor, solutiile tehnologice adoptate, precum si modul de stabilire a cuantumului despagubirilor, respectiv costul reparatiilor partilor componente sau ale pieselor avariate ori costul de inlocuire a acestora, inclusiv cheltuielile pentru materiale, precum si cele de demontare si montare aferente reparatiilor si inlocuirilor necesare ca urmare a pagubelor produse prin respectivul accident de vehicul sunt opozabile asiguratorului RCA al persoanei vinovate.
(2) In situatia respectarii prevederilor alin. (1), asiguratorul de bunuri al persoanei pagubite recupereaza despagubirea platita de la asiguratorul RCA al persoanei vinovate, fara ca asiguratorul RCA sa fie indreptatit sa respinga o astfel de cerere.
(3) Eventuala diferenta de despagubire, rezultata din modul de calcul al valorii maxime a despagubirii, daca este justificata, ramane pe contul asigurarii facultative (CASCO), neputand fi recuperata de la asiguratul persoana vinovata, daca despagubirea platita din asigurarea facultativa nu depaseste limita de despagubire ce poate fi acordata de asiguratorul RCA pentru prejudiciile cauzate in unul si acelasi accident de vehicul, prevazuta in polita de asigurare.
Va multumesc mult pentru lamuririri si sper ca in acest proces in care sunt implicat chiar si ca intervenient sa se termine cat mai curand. Mentionez ca nu am intrat niciodata intr-o sala de judecata si nici nu imi imaginez cum vor decurge lucrurile. Ii voi face atata reclama negativa acestei firme de asigurare din sibiu proportional cu problemele pe care mi le-au creat.
Stiu ca exista si o asa numita COMISIE DE SUPRAVEGHERE A ASIGURARILOR. Oare ajuta cu ceva daca as incerca sa fac o sesizare si catre aceasta comisie?
NU... in cazul dumneavoastra sunt obligati sa va citeze in calitate de intervenient... asta nu mai tine de CSA.

Alte discuții în legătură

Probleme cu asiguratorul vio030 vio030 Buna ziua! Sunt disperat, in luna mai 2011 am fost implicat intr-un eveniment rutier cu trei masini, eu fiind cel vinovat, la un semafor nu am pastrat distanta ... (vezi toată discuția)
Intervenient dosar civil! andreicrm andreicrm Buna ziua , Am fost chemat in judecata ca intervenient intr-un dosar civil intre doua societati de asigurari ..am facut un rca,iar intre timp am lovit pe ... (vezi toată discuția)
Depasirea limitei raspunderii pe rca? nicusorilinca nicusorilinca Buna ziua... si am sa incerc sa fiu cat mai clar...am un autoturism, asigurat CASCO la 293 lei sa zicem..are loc un accident, vinovat fiind asiguratul RCA; ... (vezi toată discuția)