avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine imi repara masina?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine imi repara masina?

CINE IMI REPARA MASINA ACCIDENTATA
Accident auto.VInovatul asigurat RCA iar pagubitul asigurat CASCO.Cei doi sunt asigurati la societati de asigurari diferita.Unde se face repararea masinii pagubitului, la asigurarea RCA a vinovatului sau poate merge direct la asigurarea sa ,CASCO? Exista reglementari in acest sens?
Ai doua posibilitati. fie sa po repari pe asigurarea RCA, a vinovatului de producerea evenimentului, fie sa o repari pe asigurarea CASCO.
Daca o repari pe asigurarea RCA, te prezinti la societatea de asigurari unde s-a incheiat tichetul de raspundere civila auto, a vinovatului de producerea evenimentului, cu procesul verbal de contraventie, copie de pe tichet, si actele autoturismului.
Daca o repari pe asigurarea Casco, te prezinti la societatea unde ai incheiata aceasta asigurare, si dupa plata asiguratorul se subroga in drepturile tale si va recupera suma platita drept despagubire de la asiguratorul RCA.
bAFTA!
Reglementare legala, in acest sens..Legea 136/1995 si Ordinul 3113/2003 emis de CSA
multumesc mult pentru raspuns!

dacica a scris:
>Reglementare legala, in acest sens..Legea 136/1995 si Ordinul 3113/2003 emis de CSA
Daca asigurarea RCA a vinovatului nu acopera paguba e jale! Trebuie sa pltesti si apoi sa recuperezi banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu citarea in proces rca vio030 vio030 Buna ziua! In luna mai a anului2011 am fost implicat intr-un eveniment rutier in care eu am fost vinovatul. Mai exact am lovit in spate la o trecere pietonala ... (vezi toată discuția)
Nelamurire Cromatic Cromatic Unde anume in Ordinul CSA nr. 5/2010 este prevazut ca :\"In cazul in care persoana care este vinovata de producerea accidentului, asiguratorul (societatea de ... (vezi toată discuția)
Rca DAN921125 DAN921125 Ex: masina cu RCA, loveste o masina fara RCA si masina cu RCA este de vina. Cum se rezolva problema si cine repara masinile? Ce pateste cel cu masina fara RCA? ... (vezi toată discuția)