avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Chemare vinovat accident ca intervenient fortat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Chemare vinovat accident ca intervenient fortat

Avem urmatoarea stuatie:Se produce un accident de circulatie fara victime din vina exclusiva a unui sofer.Soferul este asigurat la o societate de asigurari pagubitul la alta societate.Vinovatul da asigurarea,dar reparatiile masinii pagubitului sunt suportate de societatea pagubitului.Acum societatea pagubitului cheama in judecata societatea vinovatului pentru recuperarea prejudiciului si il cheama si pe vinovat in calitate de intervenient fortat.Va rog sa-mi spuneti de ce este chemat vinovatul ca intervenient fortat si ce ar putea pati.Asigurarea vinovatului era RCA.MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Legal and management for Business , Consilier juridic 13:37, 2 Februarie 2010
Este obligatorie citarea vinovatului in calitate de intervenient fortat. Trebuie depusa intampinare prin care se solicita obligarea societatii vinovatului sa plateasca daunele, in baza asigurarii incheiate de vinovat cu ea.
In conformitate cu art. 22 din Legea nr.136/1995 privind asigurarile si reasigurarile republicata, “În limitele indemnizaţiei plătite, asigurătorul este subrogat în toate drepturile asiguratului sau ale beneficiarului asigurării contra celor răspunzători de producerea pagube”, iar in conformitate cu art. 41 ale aceleiasi legi, „În asigurarea de răspundere civilă, asigurătorul se obligă să plătească o despăgubire pentru prejudiciul de care asiguratul răspunde în baza legii faţă de terţele persoane păgubite şi pentru cheltuielile făcute de asigurat în procesul civil”.
Multumesc mult!Este posibil sa plateasca si vinovatul ceva?
Nu cred.
nu, daca RCA-ul era valabil la data producerii accidentului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lntervenient fortat in proces daune auto CAMELIA IACOB CAMELIA IACOB Am fost chemata intr-un proces ca intervenient fortat, daune auto societatea unde am avut asigurarea nu a platit la timp , am primit citatia am facut ... (vezi toată discuția)
Citare ca intervenient fortat jamesbond12 jamesbond12 Buna seara. Am fost implicat intr-un accident rutier, fara victime, in care eu am fost vinovat. Am fost la constatare amiabila cu persoana pagubite.Ea si-a ... (vezi toată discuția)
Intervenient dosar civil! andreicrm andreicrm Buna ziua , Am fost chemat in judecata ca intervenient intr-un dosar civil intre doua societati de asigurari ..am facut un rca,iar intre timp am lovit pe ... (vezi toată discuția)