avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... lntervenient fortat in proces daune auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

lntervenient fortat in proces daune auto

Am fost chemata intr-un proces ca intervenient fortat, daune auto societatea unde am avut asigurarea nu a platit la timp , am primit citatia am facut intampinarea . Acum am primit o alta adresa de la judecatorie in care mi se comunica intampinarea facuta de firma la care eu am avut asigurarea (in calitate de parata) si mi se cere sa depun raspuns la intampinarea comunicata. Ce ma sfatuiti sa fac , sa raspund sau mi-a fost comunicata intampinarea doar pentru informarea mea?
In intampinarea societatea de asigurari recunoaste debitul si spune ca este propus la plata, contesta doar onorariul exagerat al avocatului .
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:51, 25 Noiembrie 2013
Buna ziua,

in cazul dat, nu mai este nevoie sa depuneti un raspuns la intampinare. In raspunsul la intampinare se contrazic apararile facute de catre parat. Aici, el nu face aparari. In plus, intervenientul fortat este chemat in astfel de dosare doar pentru opozabilitate.

Costi Boncu
Multumesc pentru promtitudine
Este obligatorie citarea vinovatului in calitate de intervenient fortat.

In conformitate cu art. 22 din Legea nr.136/1995 privind asigurarile si reasigurarile republicata, “În limitele indemnizaţiei plătite, asigurătorul este subrogat în toate drepturile asiguratului sau ale beneficiarului asigurării contra celor răspunzători de producerea pagube”, iar in conformitate cu art. 41 ale aceleiasi legi,

„În asigurarea de răspundere civilă, asigurătorul se obligă să plătească o despăgubire pentru prejudiciul de care asiguratul răspunde în baza legii faţă de terţele persoane păgubite şi pentru cheltuielile făcute de asigurat în procesul civil”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare vinovat accident ca intervenient fortat Cattani Cattani Avem urmatoarea stuatie:Se produce un accident de circulatie fara victime din vina exclusiva a unui sofer.Soferul este asigurat la o societate de asigurari ... (vezi toată discuția)
Intervenient dosar civil! andreicrm andreicrm Buna ziua , Am fost chemat in judecata ca intervenient intr-un dosar civil intre doua societati de asigurari ..am facut un rca,iar intre timp am lovit pe ... (vezi toată discuția)
Citat ca intervenient mari0411 mari0411 buna ziua acum un an am avariat o masina, am facut o conciliere amiabila si acum sunt chemata in ca intervenient, ce inseamna asta, ca trebue sa platesc eu ... (vezi toată discuția)