avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... citare ca intervenient fortat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

citare ca intervenient fortat

Buna seara.
Am fost implicat intr-un accident rutier, fara victime, in care eu am fost vinovat.
Am fost la constatare amiabila cu persoana pagubite.Ea si-a reparat masina pe CASCO, iar asiguratoul politei mele de RCA (UNIQA), ar fi trebuit sa il despagubeasca pe asiguratorul politei de CASCO al pagubitului, care a suportat reparatia masinii pers. respective.Ceea ce RCA-ul meu nu a facut.
Dupa nenumarate demersuri, fara succes, de a-si recupera banii, agentul asigurator de CASCO al persoanei pagubite a deschis actiune, in pretentii, impotriva agentului asigurator RCA, al meu.eu sunt citat ca INTERVENIENT FORTAT.
Intrebarea mea este:
-eu trebuie sa vin la termene?
-Eu pot sa ajung sa platesc ceva (UNIQA nu este in insolventa, din cate am verificat)?
Cel mai recent răspuns: SC Ab Initio SRL , 08:57, 15 Martie 2012
In principiu societatile respective se "rafuiesc" intre ele iar dvs. sunteti chemat pentru ca sunteti autorul accidentului (asta insemna sa fiti intervenient fortat). Desi nu veti interes in cauza ati fost citat ca si intervenient pentru a va fi opozabila sentinta.
Este obligatorie citarea vinovatului in calitate de intervenient fortat.

In conformitate cu art. 22 din Legea nr.136/1995 privind asigurarile si reasigurarile republicata, “În limitele indemnizaţiei plătite, asigurătorul este subrogat în toate drepturile asiguratului sau ale beneficiarului asigurării contra celor răspunzători de producerea pagube”, iar in conformitate cu art. 41 ale aceleiasi legi, „În asigurarea de răspundere civilă, asigurătorul se obligă să plătească o despăgubire pentru prejudiciul de care asiguratul răspunde în baza legii faţă de terţele persoane păgubite şi pentru cheltuielile făcute de asigurat în procesul civil”.
ok.Multumes.
Ma gandesc, ar trebuie sa pregatesc o aparare, sa depun o cerere in care sa solicit, ca persoana pagubita (agentul asigurator CASCO) sa se indrepte aspura ag. asigurator al politei mele RCA, sau sa las lucrurile asa si sa astept decizia pecare o va da instanta, prin sentinta?
Asiguratorul cu polita CASCO s-a indreptat deja, prin actiunea in care sunteti intervenient fortat, impotriva asiguratorului cu polita RCA pentru a isi recupera cheltuiala efectuata.
Daca doriti sa stiti cum decurg lucrurile mergeti la primul termen. Aveti dreptul sa vorbiti si tot ce veti spune va fi consemnat in caietul grefierului.
Buna seara,


Mergeti la prima infatisare cu originalul si o copie a asigurarii, valide. Probabil partile nu se vor prezenta, dar nu conteaza.

Explicati judecatorului ca dumneavoastra sunteti asigurat si ca atare orice responsabilitate trebuie preluata de asigurator.

Dupa aceasta, nu va mai deranjeaza nimeni, o sa primiti cindva sentinta instantei, in care probabil se va mentiona ca Uniqa trebuie sa plateasca.

Din pacate asiguratorii joaca in felul acesta si incearca sa nu plateasca. Sunt nenumarate astfel de procese, iar ceea ce v-am prezentat mai sus, este experienta mea personala, intr-un caz identic.

Nu va impacientati, nu aveti de pregatit nici o aparare, o sa pierdeti insa un pic de timp la judecatorie, pina va va rindul. Sugerez sa va degajati toata ziua si sa va luati citeva rebusuri/ integrame la dumneavoastra.

Succes!

Alte discuții în legătură

Intervenient fortat Bawer Bawer Buna ziua Am primit o citatie prin care sunt chemat intr-un proces la Bucuresti in calitate de intervenient fortat. Acum 2 ani am fost implicat intr-un ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru o dauna desi am polita rca ionut1919 ionut1919 pot fi dat in judecata pt o dauna desi am polita rca ? am fost sunat de cel pe care l-am tamponat acum cateva luni si mi-a zis ca vrea sa recupereze dauna de ... (vezi toată discuția)
Firma de asigurari da in judecata soferul zdb zdb Buna ziua, In 2008 socrul meu a provocat un accident auto in timpul serviciului cu masina de serviciu. Au fost implicate 2 masini ale unor persoane ... (vezi toată discuția)