avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Intervenient fortat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Intervenient fortat

Buna ziua
Am primit o citatie prin care sunt chemat intr-un proces la Bucuresti in calitate de intervenient fortat.
Acum 2 ani am fost implicat intr-un accident in care o masina a intrat in mine, insa am fost gasit vinot in ideea ca nu m-am asigurat. am platit atunci amendat plus puncte in fine. intrebarea mea este ce inseamna acest "interveninet fortat". Din toate foile pe care le-am primit am inteles ca uniqa asigurari cheama in judecata pe bcr asigurari si eu sunt citat ca interveninent fortat. masina pe care o conduceam avea casco, se poate sa mai platesc si eu ceva??? era un logan si suma totala este de 15298 lei
multumes
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:17, 18 Iulie 2010
Normal nu mai platiti.
va introduc si pe dvs in cauza, in calitate de intervenient fortat.Puteti merge doar la un termen, spuneti ce aveti de spus cu privire la cauza, daca aveti de spus si dupa aceea,puteti sa nu va mai prezentati...daca sigur daunele au fost acoperite de catre asigurator,si-n limita plafonului asigurat...cel mai bine este insa, sa mergeti sa vedeti dvs exact despre ce este vorba...mergeti cu cel putin inainte de 1 saptamana de termenul fixat pentru judecata si studiati dosarul si va veti edifica pe deplin.daca stiti sigur ca daunele au fost acoperite,mergeti doar la proces,nu ve-ti mai platii nimic.
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
Ioan Alexandrescu, Alte profesii
inca o completare: l-a politie atunci am zis ca nu sunt de acord cu cedarea asigurarii; am vazut acum pe procesul verbal anexat
Daca nu ati fost de acord sa se plateasca dauna de catre asiguratorul dv.,(refuz cedare polita) inseamna ca ati solicitat si anularea p.v.?Altfel ce sa intelegem, ca ati dorit sa scutiti asiguratorul de la plata si suportati singur plata despagubirilor?
Spuneti ca aveti polita CASCO, asta nu are importanta aici.Probabil cel accidentat (nevinovat conf.p.v. politie) a apelat la polita CASCO pe care o detinea iar asiguratorul sau, s-a indreptat impotriva celui RCA (al dv.) pentru a-si recupera plata daunei.Comform procedurii, asiguratul este chemat in proces ca "intervenient fortat" tocmai pentru a cunoaste pretentiile si pentru a-si sustine cauza in legatura cu accidentul in care a fost implicat.De exemplu :motivul pentru care ati refuzat predarea asigurarii :-/
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
nucu$, utilizator
am scris atunci ca nu sunt de acord cu cedarea asigurarii, deoarece masina nu era a mea (ci a unei firme), si asa mi-au zis ei atunci sa scriu. pe atunci nu aveam nicio o idee legata de asigurari, accidente etc. ma pot pune sa platesc ceva, in cazul asta?

Alte discuții în legătură

Citare ca intervenient fortat jamesbond12 jamesbond12 Buna seara. Am fost implicat intr-un accident rutier, fara victime, in care eu am fost vinovat. Am fost la constatare amiabila cu persoana pagubite.Ea si-a ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru o dauna desi am polita rca ionut1919 ionut1919 pot fi dat in judecata pt o dauna desi am polita rca ? am fost sunat de cel pe care l-am tamponat acum cateva luni si mi-a zis ca vrea sa recupereze dauna de ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat !!! CRISTIAN N-I CRISTIAN N-I Buna seara, in 2013 am accidentat usor pe X, cu toate ca, culpa a fost comuna, am facut constatare amiabila si ne-am dus la politie, eu mi-am luat amenda fiind ... (vezi toată discuția)