avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... INTERVENIENT FORTAT !!!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

INTERVENIENT FORTAT !!!

Buna seara, in 2013 am accidentat usor pe X, cu toate ca, culpa a fost comuna, am facut constatare amiabila si ne-am dus la politie, eu mi-am luat amenda fiind declarat de agent vinovat pentru neasigurare la schimbarea directiei de mers, iar lui X i-am inmanat asigurarea RCA valabila la momentul accidentului.
Acum mi-a venit de la judecatoria buftea o citatie in care am calitatea de intervenient fortat, parat asiguratorul meu RCA (euroins) si asiguratorul CASCO al lui X uniqa, si ca in termen de 30 de zile sa depun intampinare.
Avand in vedere cele mentionate mai sus, imi puteti spune daca in intampinare pot invoca lipsa calitatii procesuale pasive, tinand cont ca la randul meu am fost subrogat in drepturi si obligatii de asiguratorul meu RCA care de la data producerii accidentului este raspunzator direct pentru plata despagubirilor catre X uniqa, sau ce temei legal este ma poate ajuta sau ce aparari as putea sa depun in cauza de fata sa fiu scos din acest proces.
Mai specific ca, de pe actele primite de la judecatorie depuse de X uniqa reiese o suma de 700 lei pentru o bara fata zgariata (dauna produsa de mine) far stanga schimbat, manopera la toate cele mentionate si vopsit bara, la care se adauga penalitatile care le cer s-ar ajunge la 800 lei despagubiril. Intrebare - ar putea asiguratorul RCA sa refuze sa plateasca, pe motivul ca dauna depaseste limita de despagubire pentru daune materiale in conditiile in care eu le platea in 2013 suma de 600 lei prima ?!
In speranta unui ajutor, sfat, gand bun, care m-ar putea ajuta, va multumesc anticipat !


Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2015
CRISTIAN N-I, utilizator

Alte discuții în legătură

Citatie judecatorie actiune in regres Sergiukz Sergiukz Buna ziua, in cursul zilei de azi am primit un plic cu citatie in tribunal. Sunt in calitate de intervenient si am obligatia ca in 25 de zile sub sanctiunea ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru o dauna desi am polita rca ionut1919 ionut1919 pot fi dat in judecata pt o dauna desi am polita rca ? am fost sunat de cel pe care l-am tamponat acum cateva luni si mi-a zis ca vrea sa recupereze dauna de ... (vezi toată discuția)
Citare ca intervenient fortat jamesbond12 jamesbond12 Buna seara. Am fost implicat intr-un accident rutier, fara victime, in care eu am fost vinovat. Am fost la constatare amiabila cu persoana pagubite.Ea si-a ... (vezi toată discuția)