avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie Judecatorie Actiune in Regres
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie Judecatorie Actiune in Regres

Buna ziua, in cursul zilei de azi am primit un plic cu citatie in tribunal. Sunt in calitate de intervenient si am obligatia ca in 25 de zile sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depunde probe si de a invoca exceptii trebuie sa depund o intampinare. Despe ce e vorba: Procesu se judeca in apel, am avut un accident in luna februarie, eu fiind vinovatul. Despagubitul avea casco, si-a facut dauna prin firma de asigurari casco urmand ca firma de asigurari casco sa isi recupereze banii de la firma mea de ascigurari RCA. In citatie se specifica cum, ca asigurarea mea rca nu a depus in termen de 15 zile si fara o scuza justificabila prin virmanet suma de 2200 de lei in contul firmei de asigurari casco si acuma ei vor sa isi recupereze banii prin actiune in regres.
Intrebarile mele sunt:
1.Ce ar trebui sa fac?, sa depunde intampinarea si sa astept?
2.Ce mi se poate intampla?
Multumesc, astept un raspuns.
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2013
Sergiukz, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sergiukz , utilizator 16:01, 19 Septembrie 2013
În temeiul art. 22 din Lg. nr. 136/1995, prin plata despagubirii, asiguratorul se subroga în drepturile asiguratului, iar în baza art. 54 din Lg. nr. 136/1995, despagubirile urmeaza a fi recuperate direct de la asigurator, cu citarea obligatorie a vinovatului de producerea accidentului, în calitate de intervenient fortat.

(citarea se face doar pentru opozabilitatea hotararii).


Persoana raspunzatoare este citata în calitate de intervenient fortat pentru a putea formula aparari cu privire la întrunirea elementelor raspunderii delictuale, însa precizarea expresa a calitatii procesuale, care nu este aceea de pârât, releva intentia fara echivoc a legii de a nu mai permite obligarea sa directa, conjunct sau în solidar cu asiguratorul.

Calitatea procesuala pasiva în actiunea de fata apartine exclusiv asiguratorului, iar intervenientul fortat nu poate fi obligat direct prin hotarâre judecatoreasca sa o despagubeasca pe reclamanta, în conditiile existentei unei asigurari valabile.
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intervenient dosar civil! andreicrm andreicrm Buna ziua , Am fost chemat in judecata ca intervenient intr-un dosar civil intre doua societati de asigurari ..am facut un rca,iar intre timp am lovit pe ... (vezi toată discuția)
Chemare vinovat accident ca intervenient fortat Cattani Cattani Avem urmatoarea stuatie:Se produce un accident de circulatie fara victime din vina exclusiva a unui sofer.Soferul este asigurat la o societate de asigurari ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat valeriuvaly valeriuvaly in urma unui accident in care am fost implicat, avnd RCA, firma la care am facut asigurarea nu a platit si am fost chemat la proces ca INTERVENIENT FORTAT, ce ... (vezi toată discuția)