avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Intervenient fortat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Intervenient fortat

in urma unui accident in care am fost implicat, avnd RCA, firma la care am facut asigurarea nu a platit si am fost chemat la proces ca INTERVENIENT FORTAT, ce atitudine sa iau? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:45, 8 Noiembrie 2010
sa faceti o cerere scrisa prin care sa solicitati instantei sa constate lipsa calitatii procesuale in ce va priveste.
Potrivit legii 136/1995,in cazul stabilirii despagubirii prin hotarare judecatoreasca,drepturile persoanelor pagubite se exercita impotriva asiguratorului de raspundere civila,in limitele obligatiei acestuia,cu citarea obligatorie a persoanelor responsabile de producerea accidentului,in calitate de intervenienti fortati.
Exista calitatea procesuala si nu este de natura sa va creeze probleme cata vreme nu va regasiti intr-una din situatiile care exclud acoperirea prin polita RCA.
athe a scris:

sa faceti o cerere scrisa prin care sa solicitati instantei sa constate lipsa calitatii procesuale in ce va priveste.

Raspunsul ar fi excelent si daca ati avea macar un argument ,am fi curiosi sa-l aflam.
Multumiri anticipate.
e bine sa va aparati si sa aratati ca la data producerii accidentului rutier aveati un contract RCA emis de parata; Totodata, aratati si faptul ca, potrivit art.49-58 Asiguratorul e obligat prin lege sa acopere pagubele produse in accident de propriul asigurat, in limitele Ordinului emis de CS.A. ( Comisia de Supraveghere a Asigurarilor) aplicabil la data accidentului.
Cat priveste citarea dvs. in calitate de intervenient fortat, aceasta e o prevedere a legii 136/1995 astfel incat e bine sa ignorati mesajul unui coleg de-al nostru , mai putin familiarizat cu domeniul asigurarilor.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citat ca intervenient mari0411 mari0411 buna ziua acum un an am avariat o masina, am facut o conciliere amiabila si acum sunt chemata in ca intervenient, ce inseamna asta, ca trebue sa platesc eu ... (vezi toată discuția)
Intervenient dosar civil! andreicrm andreicrm Buna ziua , Am fost chemat in judecata ca intervenient intr-un dosar civil intre doua societati de asigurari ..am facut un rca,iar intre timp am lovit pe ... (vezi toată discuția)
Citatie judecatorie actiune in regres Sergiukz Sergiukz Buna ziua, in cursul zilei de azi am primit un plic cu citatie in tribunal. Sunt in calitate de intervenient si am obligatia ca in 25 de zile sub sanctiunea ... (vezi toată discuția)