in urma unui accident in care am fost implicat, avnd RCA, firma la care am facut asigurarea nu a platit si am fost chemat la proces ca INTERVENIENT FORTAT, ce atitudine sa iau? Va multumesc anticipat
Potrivit legii 136/1995,in cazul stabilirii despagubirii prin hotarare judecatoreasca,drepturile persoanelor pagubite se exercita impotriva asiguratorului de raspundere civila,in limitele obligatiei acestuia,cu citarea obligatorie a persoanelor responsabile de producerea accidentului,in calitate de intervenienti fortati.
Exista calitatea procesuala si nu este de natura sa va creeze probleme cata vreme nu va regasiti intr-una din situatiile care exclud acoperirea prin polita RCA.
e bine sa va aparati si sa aratati ca la data producerii accidentului rutier aveati un contract RCA emis de parata; Totodata, aratati si faptul ca, potrivit art.49-58 Asiguratorul e obligat prin lege sa acopere pagubele produse in accident de propriul asigurat, in limitele Ordinului emis de CS.A. ( Comisia de Supraveghere a Asigurarilor) aplicabil la data accidentului.
Cat priveste citarea dvs. in calitate de intervenient fortat, aceasta e o prevedere a legii 136/1995 astfel incat e bine sa ignorati mesajul unui coleg de-al nostru , mai putin familiarizat cu domeniul asigurarilor.:)