avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dat in judecata pentru o dauna desi am polita RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dat in judecata pentru o dauna desi am polita RCA

pot fi dat in judecata pt o dauna desi am polita rca ? am fost sunat de cel pe care l-am tamponat acum cateva luni si mi-a zis ca vrea sa recupereze dauna de la mine pt ca firma la care aveam eu rca desi e o firma mare nu mai plateste daune si a intrat in insolventa desi firma incheie si acum polite rca e posibil sa pierd procesul si ce risc~?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 19:17, 12 Octombrie 2014
Stati linistit. Daca la data accidentului ati avut o polita RCA valabila, nu are ce sa va faca. Chiar daca va da in judecata, chemati in garantie societatea de asigurare.
Daca aveti incheiata o polita rca valabila nu aveti cum sa raspundeti dvs de producerea daunei.

Este treaba pagubitului cum va actiona (o poate face inclusiv prin darea dvs in judecata) dar asta nu inseamna ca ar avea castig de cauza.

Chiar si in insolventa isi va achita obligatiile, in plus astfel de firme sunt reasigurate la randul lor.
Va poate da in judecata, e liber sa faca asta. Lasati-l sa va dea, sa plateasca taxa de timbru, iar apoi instanta va va da castig de cauza.
Asta seara si sotul meu o primit un plic cu foarte muuulte acte. La fel ca si ionut1919, este dat in judecata de catre persoana pe care a accidentat-o. Compania la care aveam RCA-ul nu a platit dauna. Acum noi ce trebuie sa facem? Din ce inteleleg de mai sus, cel care ne-a dat in judecata nu va avea castig de cauza....dar totusi noi ce facem? Ignoram aceste acte? Raspundem undeva? Unde?

Va multumesc
buna ziua,

va trebui sa formulati intampinare in termenul indicat in adresa primita de la instanta si sa urmati toti pasii mentionati in acea adresa. intampinarea o veti transmite la instanta de unde ati primit actele, specificand numarul de dosar mentionat de asemenea in adresa.

trebuie sa verificati daca sotul dvs. este parat, caz in care reclamantul ii cere direct lui banii sau este doar intervenient fortat iar parata este societatea de asigurari, caz in care reclamantul cere banii de la asigurator. in functie de situatie, pe calea intampinarii va trebui sa aratati ca aveati polita rca si asiguratorul este obligat sa plateasca daunele iar daca sunteti parat, va trebui sa faceti cerere de chemare in garantie a asiguratorului iar daca sunteti intervenient fortat, nu trebuie sa faceti cerere de chemare in garantie pentru ca reclamantul se judeca in principal cu asiguratorul.
Succes!

Alte discuții în legătură

Intervenient dosar civil! andreicrm andreicrm Buna ziua , Am fost chemat in judecata ca intervenient intr-un dosar civil intre doua societati de asigurari ..am facut un rca,iar intre timp am lovit pe ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de intervenient fortat ContSters236702 ContSters236702 Buna ziua. Fiica mea a provocat un accident (a trecut pe rosu), i-a produs daune masinii lovite, fara victime, intelegere amiabila. Conducatorul auto lovite ... (vezi toată discuția)
Casco - dauna prin regres rca clubbero1 clubbero1 Am lovit o masina in parcare din neatentie. Din pacate eu aveam asigurare la o societatea-fantoma. M-am dus la societatea-fantoma cu persoana pagubita pentru ... (vezi toată discuția)