avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dat in judecata pentru o dauna desi am polita RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dat in judecata pentru o dauna desi am polita RCA

pot fi dat in judecata pt o dauna desi am polita rca ? am fost sunat de cel pe care l-am tamponat acum cateva luni si mi-a zis ca vrea sa recupereze dauna de la mine pt ca firma la care aveam eu rca desi e o firma mare nu mai plateste daune si a intrat in insolventa desi firma incheie si acum polite rca e posibil sa pierd procesul si ce risc~?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 19:17, 12 Octombrie 2014
Raspunsurile acestea precum ca ar trebui sa stati linistit, ca altcineva lucreaza pentru tine, sunt de rau augur.:foottap:

Au fost destule hotarari prin care cei vinovati de accident au fost obligati direct la plata, desi aveau aceasta linistitoare asigurare RCA.
Problema e, ca ori de cate ori suntem actionati in judecata, trebuie sa ne aparam si sa invocam si temeiurile de drept care stau la baza sustinerilor noastre. in cazul litigiilor ce implica raporturi de asigurare, vom atasa la Intampinare si copia dupa asigurare, vom indica disp. legale care stabilesc in ce conditii trebuie sa fie obligat asiguratorul la plata daunelor provocate din culpa asiguratului sau, in speta, dvs., etc.
Si dupa ce se judeca procesul si e obligat doar asiguratorul dvs. RCA la plata, puteti sta linistit.:whistle:
Sotul meu este intervenient fortat, dupa cum scrie in actele pe care le-am primit. Printre multele acte pe care le-am primit se afla si copie dupa RCA-ul nostru, dupa buletinul sotului meu, procesul verbal care s-a intocmit de catre politie, talonul masinii noastre, devizul de reparatie al masinii cu poze, factura si multe alte hartii...

Dupa ce am citit inca o data actele ... Inteleg ca cel lovit si-a reparat masina pe CASCO, urmand ca cei de la CASCO sa isi recupereze banii de la cei la care aveam noi RCA-ul.

Acum Uniqa (CASCO) cheama in judecata pe City Insurance (RCA-ul) in calitate de asigurator si pe sotul meu in calitate de intervenient fortat.


Pe una din hartii se precizeaza "solicitam si judecarea cauzei in lipsa in termenul art. 411......."

"In legatura cu dosarul avand datele de identificare de mai sus, in calitate de inetrvenient, va comunicam ca in termen de 25 de zile de la primirea prezentei comunicari, sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de invoca exceptii, aveti obligatia de a depune intampinarea" - in cazul in care nu depunem nimic in acest termen..se intelege ca suntem de acord cu ceea ce cer ei? (Lucru cu care suntem de acord - CASCO sa isi recupereze banii de la RCA)... Mai mult decat copia RCA-ului valabil, cate oricum exista printre acte, noi nu avem ce sa aducem ca si dovada ca ceea ce a tinut de noi a fost facut....


Va multumesc pentru raspunsuri
inainte de toate ar trebui sa solicitati in scris la scietatile unde fiecare este asigurat, care este motivul de au fost refuzate? sunt anumite societati care refuza sa plateasca regresul pt ca nu ati anuntat dauna catre firma de asigurari. acum pierdeti timp pe la tribunale pt un rca mai ieftin... in functie de raspunsul lor faceti reclamatie la asf.
In general in astfel de situatii se intampla sa fiti chemat ca intervenient fortat, adica pagubitul repara pe CASCO, solicita despagubire pe RCA, iar aceea societate ori respinge pe amiabil plata, ori plateste mai putin. Astfel asiguratorul de CASCO al pagubitului are dreptul de-a recupera suma achitata ori de la Dvs ori sa fie obligat prin sentinta asiguratorul Dvs de RCA.
Mai sunt situatii in care pagubitul nu are CASCO iat asiguratorul Dvs de RCA refuza plata pe diverse motive, cele mai frecvente ca aciidentul nu s-ar fi intamplat niciodata. In aceasta situatie pagubitul nu are alte alternative decat sa faca actiune in instanta si atunci apara acele citatii despre care vorbiti Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intervenient dosar civil! andreicrm andreicrm Buna ziua , Am fost chemat in judecata ca intervenient intr-un dosar civil intre doua societati de asigurari ..am facut un rca,iar intre timp am lovit pe ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de intervenient fortat ContSters236702 ContSters236702 Buna ziua. Fiica mea a provocat un accident (a trecut pe rosu), i-a produs daune masinii lovite, fara victime, intelegere amiabila. Conducatorul auto lovite ... (vezi toată discuția)
Casco - dauna prin regres rca clubbero1 clubbero1 Am lovit o masina in parcare din neatentie. Din pacate eu aveam asigurare la o societatea-fantoma. M-am dus la societatea-fantoma cu persoana pagubita pentru ... (vezi toată discuția)