avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Citatie in calitate de intervenient fortat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Citatie in calitate de intervenient fortat

Buna ziua. Fiica mea a provocat un accident (a trecut pe rosu), i-a produs daune masinii lovite, fara victime, intelegere amiabila. Conducatorul auto lovite si-a reparat masina in baza casco detinut de el la Allianz Tiriac asig., eu mi-am reparat-o pe banii mei. Acum cei de la Tiriac vor sa-si recupereze banii de la firma Astra asig., acolo unde eu am polita de asigurare obligatorie-rca-ul si a primit o citatie in calitate de intervenient fortat. Nu stiu ce inseamna asta, dar nu inteleg cine ma citeaza in instanta ? Firma care vrea sa-si recupereze banii sau firma la care am eu asigurarea? Asta pentru a putea sa-mi formulez intampinarea. Va multumesc si astept un raspuns, pentru ca la telefonul lor de daune suna numai ocupat.
:((
Cel mai recent răspuns: siempreska , utilizator 13:36, 13 Ianuarie 2012
Este un caz de regres intre societatile de asigurari. Fiica dumneavoastra are calitatea de intervenient deoarece a fost implicata in accident. Nu trebuie decat sa se prezinte si sa isi sustina declaratiile date la data accidentului. Puteti trimite si inscrisuri in acest sens fara sa va prezentati dar in astfel de cazuri este de preferat sa fiti prezent pentru a va apara interesele si implicit calitatea de asigurat.
Va multumesc. Chiar asa scrie pe citatie: actiune in regres, impotriva paratei Soc.de asig....,cu citarea obligatorie a intervenientului fortat..... Deci pe mine cine ma cheama ca martor? [EDITAT] sau [EDITAT]?
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Nu ca martor.... este un termen diferit. Ca si intervenient.... ca si participant la acel eveniment rutier. Va ve-ti sustine declaratia si atat.... daca considerati ca sunteti vinovat. Asta se si vrea pentru ca firma de Casco sa isi recupereze cheltuiala de la societatea la care aveati RCA in momentul accidentului.
[EDITAT] cheama in judecata pe [EDITAT] pentru recuperarea prejudiciului. Fica dv. este chemata ca intervenient fortat tot de [EDITAT]. Asa este procedura legala.
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Asa banuiam si noi,dar am vrut sa fim siguri. Inca odata multumiri

Alte discuții în legătură

Accident auto catalintarcea catalintarcea Buna ziua. Acum 7 luni am facut un accident rutier in care am fost vinovat si am pledat ca atare la biroul de asigurari, cand am facut hartia de constatare ... (vezi toată discuția)
Citatie judecatorie actiune in regres Sergiukz Sergiukz Buna ziua, in cursul zilei de azi am primit un plic cu citatie in tribunal. Sunt in calitate de intervenient si am obligatia ca in 25 de zile sub sanctiunea ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru o dauna desi am polita rca ionut1919 ionut1919 pot fi dat in judecata pt o dauna desi am polita rca ? am fost sunat de cel pe care l-am tamponat acum cateva luni si mi-a zis ca vrea sa recupereze dauna de ... (vezi toată discuția)