avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... firma de asigurari da in judecata soferul
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

firma de asigurari da in judecata soferul

Buna ziua,

In 2008 socrul meu a provocat un accident auto in timpul serviciului cu masina de serviciu.
Au fost implicate 2 masini ale unor persoane juridice si doar pagube materiale.
Masina pe care lucra socrul meu avea RCA si CASCO.
Firma de asigurari l-a dat acum in judecata pe socrul meu cerand plata reparatiei masinii accidentate de acesta (nu cea pe care lucra, cealalta implicata in accident). Suma este de 30.000 ron.

Este corect asa?
Ce poate face ca sa scape cel putin mai ieftin?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 14:19, 22 August 2010
buna ziua, daca masina pe care socrul dumneavoastra avea o polita RCA valabila la data producerii evenimentului respectiv, dar si a faptului ca incidentul nu reprezenta un caz de exceptie vis-a-vis de intinderea conditiilor de asigurare (in speta art. 58 din Legea 436/1995), consider ca nu poate raspunde pentru o obligatie pe care firma de asigurari a preluat-o in momentul in care a incasat contravaloarea politei de asigurare facultative
Daca masina pe care o conducea socrul avea RCA valabil, ar fi trebuit sa fie achitata acea paguba de catre firma de asigurari. Poate e vorba de un litigiu intre cele doua firme de asigurare, care nu s-au inteles asupra cuantumului datoriei si cond. auto a fost chemat in judecata ca intervenient si nu obligat direct sa suporte paguba. Contactati un avocat care sa vada dosarul si sa va lamureasca despre ce e vorba acolo.
Este posibil ca RCA-ul sa nu acopere toata suma reparatiilor si diferenta sa-i fie imputata soferuli vinovat de accident?

Mii de multumiri

Daca a provocat un accident inseamna ca despagubirea se face pe polita RCA a lui pt. masina celuilalt participant la trafic . iar masina lui pe polita CASCO. N-am inteles ce motivatie aduce asiguratorul pt. a-i imputa plata si ce fel de accident a fost. Afost cumva gasit sub influieta bauturilor alcoolice ? pt. ca in asemenea cazuri despagubirea CASCO se imputa vinovatului.
Este vorba despre cealalta masina lovita deci nu se pune problema politei CASCO si implicit conducerea sub influenta alcoolului.
Verificati in ce calitate a fost citat: parat sau intervenient fortat.Asa veti afla care este motivul citatiei.
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)
Firma de asigurari nu achita daune elles_1984 elles_1984 Buna, in 2012 un prieten de-al meu a provocat un accident (cu masina de firma) in care au mai fost implicate 2 masini. Cele doua masini erau oprite din cauza ... (vezi toată discuția)
Citare ca intervenient fortat jamesbond12 jamesbond12 Buna seara. Am fost implicat intr-un accident rutier, fara victime, in care eu am fost vinovat. Am fost la constatare amiabila cu persoana pagubite.Ea si-a ... (vezi toată discuția)