avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Firma de asigurari nu achita daune
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Firma de asigurari nu achita daune

Buna, in 2012 un prieten de-al meu a provocat un accident (cu masina de firma) in care au mai fost implicate 2 masini. Cele doua masini erau oprite din cauza unor lucrari la drum, iar prietenul meu le-a tamponat din spate masinile ricosand una in cealalta. Cu prima masina lovita s-a facut schimb de asigurari, urmand ca cealalta masina care nu a fost lovita direct de prietenul meu ci de cealalta masina sa-si foloseaca Casco. Dupa 1 an jumate atat eu cat si firma [EDITAT] la care era facuta asigurarea masinii pe care o conduceam suntem dati in judecata de firma de asigurari [EDITAT] (cea la care era facut casco la prima masina). Firma [EDITAT] nu a achitat reparatiile pentru prima masina iar acum firma [EDITAT] imi cere sa platesc eu reparatiile. Intrebarea mea este : pe asigurarea mea se puteau repara ambele masini, sau doar masina lovita direct de mine, iar prima masina trebuia reparata pe asigurarea celeilalte masini care a lovit-o direct?ce trebuie facut sa nu platesc eu? mentionez ca masina condusa d mine este masina firmei la care lucrez, asigurarea la fel este pe numele firmei.
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2014
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:14, 31 Ianuarie 2014
Buna, in 2012 un prieten de-al meu a provocat un accident


Ce legatura este intre prieten si dv.?Sunteti una si aceeasi persoana? Altfel de ce sa platiti daunele provocate de alta persoana ? (poate din prietenie:-/ )
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2014
nucu$, utilizator
Primele doua autoturisme stationau. Cel de al treilea autoturism (care era in miscare) a lovit autoturismul al doilea punandu-l in miscare. La randul lor cele doua autoturisme ce se aflau in miscare au lovit primul autoturism care stationa. Vinovat de producerea accidentului este conducatorul celui de al treilea autoturism. Reparatiile autoturismelor care stationau si au fost avariate se repara pe asigurarea RCA conducatorului celui de al treilea autoturism.
ing. Ioan Ciobanu
Imi cer scuze pt confuzie, eu doar ceream sfatul pt cineva, nu sunt implicata. Prietenul meu implicat in accident este dat acum in judecata, atat el cat si firma la care era asigurata masina condusa de el.

Multumesc mult pentru raspuns
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Care a fost motivul pentru care ultima masina lovita a ales sa isi foloseasca CASCO?

In accidentele rutiere daunele sunt platite de asiguratorul conducatorului auto vinovat de producerea accidentului indiferent de numarul de victime sau masini lovite.

Ca sa nu plateasca daunele prietenul dvs. si implicit firma unde lucreaza trebuie sa cheme in garantie societatea de asigurari unde avea firma polita de asigurare RCA in momentul producerii accidentului.

Firma ii poate imputa doar daunele produse masinii firmei deoarece cele produse celorlalte masini sunt platite de asiguratorul RCA.

Nici prietenul si nici firma nu vor plati daunele produse masinii al carui conducator auto si-a folosit CASCO.

Singurul care poate plati daune din buzunar este prietenul dvs. in cazul in care firma il obliga sa plateasca daunele produse masinii firmei.


Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2014
cyan, moderator
elles_1984 a scris:

Imi cer scuze pt confuzie, eu doar ceream sfatul pt cineva, nu sunt implicata. Prietenul meu implicat in accident este dat acum in judecata, atat el cat si firma la care era asigurata masina condusa de el.

Dupa cum ati primit deja raspuns, asiguratorul RCA plateste toate daunele.Din acest motiv, conform legislatiei, asiguratorul CASCO are drept de regres impotriva asiguratorului RCA, pentru a deconta reparatiile facute, citat fiind ca intervenient fortat - vinovatul, pentru a lua cunostinta de modul in care s-a finalizat dauna produsa din culpa sa.Aceste decontari nu se pot face decat formal -prin instanta de judecata.

Alte discuții în legătură

Despagubire rca sorinpocol sorinpocol Avand autoturismul parcat, am fost lovit lovit de o alta masina(taxi). Am fost la asigurator si acesta a spus ca masina fiind parcata in zona indicatorului ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca elena_mdv elena_mdv Buna seara, As dori sa imi spuneti va rog daca in cazul unui accident rutier, fara victime, persoana pagubita poate sa refuze polita rca si sa actioneze ... (vezi toată discuția)