avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Firma de asigurari nu achita daune
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Firma de asigurari nu achita daune

Buna, in 2012 un prieten de-al meu a provocat un accident (cu masina de firma) in care au mai fost implicate 2 masini. Cele doua masini erau oprite din cauza unor lucrari la drum, iar prietenul meu le-a tamponat din spate masinile ricosand una in cealalta. Cu prima masina lovita s-a facut schimb de asigurari, urmand ca cealalta masina care nu a fost lovita direct de prietenul meu ci de cealalta masina sa-si foloseaca Casco. Dupa 1 an jumate atat eu cat si firma [EDITAT] la care era facuta asigurarea masinii pe care o conduceam suntem dati in judecata de firma de asigurari [EDITAT] (cea la care era facut casco la prima masina). Firma [EDITAT] nu a achitat reparatiile pentru prima masina iar acum firma [EDITAT] imi cere sa platesc eu reparatiile. Intrebarea mea este : pe asigurarea mea se puteau repara ambele masini, sau doar masina lovita direct de mine, iar prima masina trebuia reparata pe asigurarea celeilalte masini care a lovit-o direct?ce trebuie facut sa nu platesc eu? mentionez ca masina condusa d mine este masina firmei la care lucrez, asigurarea la fel este pe numele firmei.
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2014
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:14, 31 Ianuarie 2014
Domnul din prima masina era foarte grabit, dupa ce a dat o declaratie la politie a zis ca el are casco si nu-l intereseaza asigurarea prietenului meu.
Daca firma de asigurari la care avea d-nul casco il da si pe prietenul meu in judecata si firma la care era asigurata masina condusa de prietenul meu, atunci mai trebuie chemata in garantie ?
Da. In momentul audierii de catre presedintele de sedinta prietenul si firma prin reprezentant (consilier juridic sau avocat) vor solicita chemarea in garantie a societatii de asigurare X care a emis polita de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca sorinpocol sorinpocol Avand autoturismul parcat, am fost lovit lovit de o alta masina(taxi). Am fost la asigurator si acesta a spus ca masina fiind parcata in zona indicatorului ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca elena_mdv elena_mdv Buna seara, As dori sa imi spuneti va rog daca in cazul unui accident rutier, fara victime, persoana pagubita poate sa refuze polita rca si sa actioneze ... (vezi toată discuția)