avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident dupa dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident dupa dauna totala

Buna ziua,
In urma cu 3 luni am fost implicat intr-un accident si firma asiguratoare a decis sa imi plateasca dauna totala autoturismului meu.
Intrebarea este : Este vreo lege in vigoare care sa oblige companiile de asigurare sa ma despagubeasca in cazul in care pe viitor voi fi partea pagubita intr-un alt accident? Sau cum se procedeaza ? ( in primul accident am fost lovit in lateral stanga spate, daca conteaza )
Imi cer scuze daca exista vreo intrebare asemanatoare si eu nu am gasit-o.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AlexMirea9601 , utilizator 01:20, 22 Decembrie 2017
Enuntul dvs nu este foarte clar.
Deci, ati avut o asigurare CASCO in baza careia societatea de asigurari v-a despagubit.
In situatia in care, pe viitor, veti incheia o alta polita de tip CASCO si veti suferi un alt accident, societatea de asigurare la care veti incheia polita va trebui sa va despagubeasca in baza noii polite CASCO.
Conventia care guverneaza relatiile dvs. cu o societate de asigurari este reprezentata de catre polita CASCO.
postarea dv este foarte neclara
- va referiti la asig de tip casco sau ati suferit un accident si veti fi despagubit pe polita rca a soferului vinovat?
-vreti sa stiti daca legislatia permite reparatii pt daune ulterioare daca asiguratorul a stabilit ca este dauna totala?
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Imi cer scuze pentru exprimarea neclara.
Deci am fost lovit si despagubit drept dauna totala pe baza asigurarii RCA a soferului vinovat.Compania de asigurari a decis sa imi dea dauna totala deoarece costurile reparatiilor depaseau 75% din valoare masinii, nu pe motiv ca masina ar fi fost irecuperabila, gen facuta zob. Intrebarea este ce prevede legislatia daca pe viitor voi fi lovit din nou?RCA-ul soferului vinovat ma va despagubi sau nu ? Mai pe romaneste vreau sa stiu daca trebuie sa tin niste bani deoparte in caz ca legea prevede ca nu voi fi despagubit in caz de accident din vina altcuiva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2017
MirceaEne, utilizator

Alte discuții în legătură

Despagubire Ionut_Gabriel Ionut_Gabriel Buna seara! Masina Y a intrat in spatele masinii X astfel incat i-a provocat dauna totala. Societatea de asigurari a masinii Y va despagubi soferul masinii ... (vezi toată discuția)
Accident auto-refuz predare rsc-notificare instanta persoana nevinovata andreeakristina andreeakristina buna ziua, am fost implicata intr-un accident auto, iar vinovatul a refuzat sa imi predea asigurarea RCA. Politia a fost prezenta la fata locului si a ... (vezi toată discuția)
Accident masina no_body no_body Am fost lovit intr-o intersectie de catre un autoturism ce avea asigurare la omniasig, accident fara victime. Era valabila o intelegere intre parti, dar in ... (vezi toată discuția)