avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire

Buna seara! Masina Y a intrat in spatele masinii X astfel incat i-a provocat dauna totala. Societatea de asigurari a masinii Y va despagubi soferul masinii X,dar masina X are si asigurare CASCO. Vor fi 2 despagubiri? Cum se procedeaza in acest caz?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 08:15, 21 Decembrie 2015
Daca soferul care are dauna isi va repara masina in baza politei casco, compania de asigurari va face regres companiei de asigurari unde are incheiata polita RCA soferul vinovat.
Este recomandat sa isi repare masina in baza politei casco.
Ultima modificare: Duminică, 20 Decembrie 2015
Olga Tanasa, Consultant asigurari
Buna dimineata,

Nu vor fi 2 despagubiri. Proprietarul masinii Y poate deschide dosar de dauna fie la societatea de asigurare emitenta a RCA-ului masinii X, fie la societatea de asigurari unde are incheiata polita CASCO.

Calculul despagubirilor este diferit:
- dosar RCA: se aplica prevederile normei RCA;
- dosar CASCO: se aplica prevederile din polita de asigurare functie de suma asigurata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)
Casco recupereaza pe rca? dorinv dorinv Am fost tamponat de un auto rezultand pagube. Celalalt sofer a fost cel vivnovat. Am fost la Politie la tamponari, ni s-a facut procev verbal de constatare pe ... (vezi toată discuția)
Casco teodor82 teodor82 In cazul in care detinatorul unui autovehicul cu care am fost implicat intr-un accident are asigurare CASCO, iar vina producerii accidentului imi apartine, ... (vezi toată discuția)