In cazul in care detinatorul unui autovehicul cu care am fost implicat intr-un accident are asigurare CASCO, iar vina producerii accidentului imi apartine, asiguratorul lui (societatea de asigurare cu care a incheiat polita CASCO) se poate indrepta asupra mea pentru recuperarea daunelor platite?
Daca la momentul accidentului detineati o polita RCA valabila asiguratorul CASCO nu se va indrepta cu regres impotriva dv. ci a firmei de asigurare la care v-ati incheiat polita RCA.
Daca la momentul accidentului detineati o polita RCA valabila asiguratorul CASCO nu se va indrepta cu regres impotriva dv. ci a firmei de asigurare la care v-ati incheiat polita RCA.
Nu si in cazul cand valoarea reparatiei CASCO depaseste valoarea reala a autovehiculului asigurat.Vinovatul intotdeauna este chemat sa raspunda pt. daunele provocate.
Cu privire la regresul asiguratorului CASCO lucrurile sunt interesante.
Legea 136/1995 art.55
eventuala diferenta de despagubire dintre asigurarea facultativa si asigurarea de raspundere civila auto ramane pe contul asigurarii facultative,neputand fi recuperata de la asigurat (persoana vinovata),daca despagubirea platita din asigurarea facultativa nu depaseste limita maxima a despagubirii ce poate fi acordata de asigurator pentru prejudiciile cauzate in unul si acelasi accident de autovehicul,prevazuta de legislatia in vigoare.
Asa cum ai spus,depinde care sunt sumele asigurate in ceea ce priveste asigurarea facultativa.