Bujor-Marius a scris:
Cand v-ati reparat masina pe Casco, ati declarat exact cum s-a intamplat accidentul? Ati atasat la dosar procesul verbal de la politie?
daca nu atasa procesul verbal de la politie asiguratorul sau nu ar fi deschis dosarul de despagubire sau ar fi facut investigatii privind producerea accidentului.
nu ramane decat ca asiguratorul sa isi recupereze dauna de la vinovat iar vinovatul va chema asiguratorul sau in garantie.
nu am mai auzit pana acum ca un vinovat sa trimita asigurarea RCA prin intermediul instantei!
eu nu am inteles niciodata de ce trebuie ca cel vinovat sa faca o copie a asigurarii RCA si sa o predea celui nevinovat din moment ce agentul constatator are obligatia prin lege sa inscrie in procesul verbal de contraventie numele asiguratorului si seria si nr politei RCA.
in lege a fost prevazut acest lucru, inscrierea nr. politei si a numelui asiguratorului, tocmai ptr a confirma ca vehiculele sunt asigurate si a preveni un caz in care vinovatul nu ar fi fost asigurat sau nu vrea sa dea asigurarea, daca nu ar fi atunci politia ar trebui sa mai dea o amenda ptr lipsa asigurarii.