avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Franciza CASCO
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Franciza CASCO

Buna ziua, zilele trecute am avut un accident cu masina personala in sensul ca un participant la trafic cu un moped nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers si a intrat in coliziune cu mine avariindu-mi masina (parbriz, oglinda, portiera, aripa). La constatarea accidentului cel cu mopedul nu avea asigurare RCA si din aceasta cauza a trebuit sa repar masina pe asigurarea mea CASCO. La contractul incheiat am franciza de 100 eur care am fost obligat sa o platesc cu toate ca dosarul se face pe regres cunoscandu-se datele celui vinovat. Va rog sa-mi raspundeti daca in acest caz sunt obligat sa platesc franciza tinand cont de faptul ca Omniasig o sa recupereze banii de la persoana in cauza.
Cel mai recent răspuns: adriansera , utilizator 07:59, 14 Iulie 2011
In aceste cazuri, de obicei, nu se plateste franciza.
In mod sigur, daca cititi conditiile de asigurare din spatele poiltei casco, trebuie sa fie un articol care prevede acest aspect.
Trebuiesc respectate conditiile din polita. Daca polita CASCO e cu fransiza la avarii partiale, va trebui sa achitati acea fransiza.
Nu va autoamagiti incercand exercitii de interpretare, chiar daca ar putea sa para logice.Apelarea la polita casco, se face in stricta concordanta cu conditiile de asigurare atasate contractului (politei).Logica recuperarii prin regres, nu este aplicabila, pentru ca asiguratorul casco pe langa plata reparatiilor, are cheltuieli suplimentare legate de administrarea daunei iar prin convenirea fransizei ati platit o prima de asigurare mai mica.Aceste sume nu sunt recuperabile prin regresul indreptat impotriva asiguratorului RCA.
In primul rand este vorba de fransiza si nu de franciza care este cu totul altceva. Referitor la cazul dv sunteti obligat sa platiti fransiza pt ca in primul rand ati apelat la CASCO deoarece vinovatul nu este asigurat RCA si ar fi trebuit sa obtineti banii de reparatie prin proces la sfantu-asteapta. Apoi dv ati recunoscut ca ati solicitat incheierea politei cu fransiza, nu cred ca v-a obligat cineva. Si vreau sa va spun ca si asiguratorul dv CASCO va recupera banii de la vinovat tot la fel de greu, prin proces care dureaza cca 2 ani si in tot acest timp valorilese vor eroda si cel care va pierde va fi asiguratorul CASCO.
Va multumesc mult, ma duc sa o platesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata fransiza la casco cu regre extern geo125879 geo125879 Am avut un accident cu o masina inmatriculata in Italia. Am deschis dosar pe casco cu regres pentru remedierea pagubelor (nu am fost eu de vina - procesul ... (vezi toată discuția)
Omniasig ne fura oceanu andrei oceanu andrei Am fost la omniasig si am depus doua dosare de dauna,am dus masina la service dupa care am primit acasa la diferenta de o zi k ei vor sa introduca ... (vezi toată discuția)
Plata fransiza la casco - dauna prin regres rca gabi_celt gabi_celt Masina mi-a fost lovita de un cetatean care are RCA la Carpatica. Eu am CASCO la Omniasig. Dorind sa deschid dosarul de dauna prin CASCO ca mai apoi sa se ... (vezi toată discuția)