avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident dupa dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident dupa dauna totala

Buna ziua,
In urma cu 3 luni am fost implicat intr-un accident si firma asiguratoare a decis sa imi plateasca dauna totala autoturismului meu.
Intrebarea este : Este vreo lege in vigoare care sa oblige companiile de asigurare sa ma despagubeasca in cazul in care pe viitor voi fi partea pagubita intr-un alt accident? Sau cum se procedeaza ? ( in primul accident am fost lovit in lateral stanga spate, daca conteaza )
Imi cer scuze daca exista vreo intrebare asemanatoare si eu nu am gasit-o.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AlexMirea9601 , utilizator 01:20, 22 Decembrie 2017
laleaua-neagra a scris:

postarea dv este foarte neclara
- va referiti la asig de tip casco sau ati suferit un accident si veti fi despagubit pe polita rca a soferului vinovat?
-vreti sa stiti daca legislatia permite reparatii pt daune ulterioare daca asiguratorul a stabilit ca este dauna totala?

Da, ma intereseaza daca : " legislatia permite reparatii pt daune ulterioare daca asiguratorul a stabilit ca este dauna totala?"
In Romania nu exista o lege speciala care sa prevada daca masina de dauna totala din punct de vedere economic sa nu poata fi reparat de proprietar. Daca a reparat poate sa circule incontinuare.
Daca va loveste din nou o masina care e asigurata pentru RCA la aceeasi companie care v-a despagubit prima data poate sa iveasca niste discutii, insa nu are drept legislativ in baza caruia sa va refuze la a doua despagubire.
Daca in al doilea caz masina vinovata are un alt asigurator, nu aveti nici o problema.
Vorbin de RCA. In caz de cASCO sunt alte criterii.
Salut , am făcut accident cu un Cielo si iau dat dauna totala care valoare este de 4500lei am B0 la mașina opel Vectra c 2.2 cât ma costa asigurarea pe mine acum ?
Ultima modificare: Vineri, 22 Decembrie 2017
AlexMirea9601, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire Ionut_Gabriel Ionut_Gabriel Buna seara! Masina Y a intrat in spatele masinii X astfel incat i-a provocat dauna totala. Societatea de asigurari a masinii Y va despagubi soferul masinii ... (vezi toată discuția)
Accident auto-refuz predare rsc-notificare instanta persoana nevinovata andreeakristina andreeakristina buna ziua, am fost implicata intr-un accident auto, iar vinovatul a refuzat sa imi predea asigurarea RCA. Politia a fost prezenta la fata locului si a ... (vezi toată discuția)
Accident masina no_body no_body Am fost lovit intr-o intersectie de catre un autoturism ce avea asigurare la omniasig, accident fara victime. Era valabila o intelegere intre parti, dar in ... (vezi toată discuția)