avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... citare ca intervenient fortat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

citare ca intervenient fortat

Buna seara.
Am fost implicat intr-un accident rutier, fara victime, in care eu am fost vinovat.
Am fost la constatare amiabila cu persoana pagubite.Ea si-a reparat masina pe CASCO, iar asiguratoul politei mele de RCA (UNIQA), ar fi trebuit sa il despagubeasca pe asiguratorul politei de CASCO al pagubitului, care a suportat reparatia masinii pers. respective.Ceea ce RCA-ul meu nu a facut.
Dupa nenumarate demersuri, fara succes, de a-si recupera banii, agentul asigurator de CASCO al persoanei pagubite a deschis actiune, in pretentii, impotriva agentului asigurator RCA, al meu.eu sunt citat ca INTERVENIENT FORTAT.
Intrebarea mea este:
-eu trebuie sa vin la termene?
-Eu pot sa ajung sa platesc ceva (UNIQA nu este in insolventa, din cate am verificat)?
Cel mai recent răspuns: SC Ab Initio SRL , 08:57, 15 Martie 2012
Multumesc
Mergeti in sala de judecata cu cartea de identitate, este suficient. In cazul meu judecatoarea a ramas uimita sa ma gaseasca in sala. Este o pura formalitate, au obligatia de a va instiintat cum ca firma la care aveti RCA-ul nu a platit cealalta firma de asigurare. Atata tot! O pierdere de timp pentru dvs.
Da, nu e obligatorie prezentarea asigurarii, dar ajuta, pentru a demonstra pe loc judecatorului ca aveti aceasta asigurare valida.

In plus, indicati ca in aceste conditii dumneavoastra nu aveti cu ce sa mai contribuiti la acel proces si rugati sa nu va mai citeze. Mentionati ca trebuie sa lipsiti de la munca, etc, etc.

Repet, nu este obligatoriu, dar ajuta pentru a clarifica instanta si a nu va mai trezi cu alte citatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intervenient fortat Bawer Bawer Buna ziua Am primit o citatie prin care sunt chemat intr-un proces la Bucuresti in calitate de intervenient fortat. Acum 2 ani am fost implicat intr-un ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru o dauna desi am polita rca ionut1919 ionut1919 pot fi dat in judecata pt o dauna desi am polita rca ? am fost sunat de cel pe care l-am tamponat acum cateva luni si mi-a zis ca vrea sa recupereze dauna de ... (vezi toată discuția)
Firma de asigurari da in judecata soferul zdb zdb Buna ziua, In 2008 socrul meu a provocat un accident auto in timpul serviciului cu masina de serviciu. Au fost implicate 2 masini ale unor persoane ... (vezi toată discuția)